Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang

Ana Musat

Te-ai întrebat vreodată de ce ți se zbate ochiul? În cazul acesta, mai mult ca sigur, ai auzit și tu vorbele din popor care spun că vei primi vești bune sau proaste, că ți se va întâmpla ceva sau că vei vedea pe cineva. Există o explicație diferită pentru fiecare ochi, iar noi îți dezvăluim în acest articol ce înseamnă când ți se zbate ochiul stâng.

Descoperă ce înseamnă când ți se zbate ochiul stâng

ce-înseamnă-când-ți-se-zbate-ochiul-stâng-femeie cu mana la ochi

Conform celor mai multe superstiții, faptul că ți se zbate ochiul drept este considerat un semn pozitiv, iar dacă ți se zbate ochiul stâng este un semn prevestitor de rele. În tradiția chinezească se spune că dacă ți se zbate ochiul drept este semn de noroc pentru bărbați și ghinion pentru femei, iar la ochiul stâng, efectul este opus.

Care sunt motivele medicale?

Ca orice altceva care ține de corpul uman, există totuși și o explicație medicală. Atunci când ți se zbate ochiul, de fapt are loc o spasmă a mușchiului ocular, care se poate asemăna cu un cârcel la picior, de exemplu. Cauzele sunt diverse, pornind de la oboseală, stres, anxietate sau suprasolicitarea la nivelul ochiilor, până la lipsa unor nutrimente din corp, precum magneziul sau vitaminele din complexul B. Lipsa acestor vitamine și minerale pot provoca și spasmele musculare la picioare sau la spate.

Ce spun superstițiile despre ce înseamnă când ți se zbate ochiul stâng?

Dacă zbaterea ochiului drept este, de regulă, un semn pozitiv, dacă ți se zbate ochiul stâng se spune că vei avea ghinion sau că te vei întâlni cu un dușman.

Alte superstiții susțin că dacă ți se zbate ochiul stâng, înseamnă că vei întâlni o persoană influentă sau că vei avea câștiguri materiale cât de curând.

Urmărește-ți reacțiile corpului și vezi dacă ți se potrivesc aceste superstiții. În acest caz, poate fi un semn foarte bun pe viitor, care să te protejeze de anumite experiențe. Însă dacă persistă spasmul mușchiului ocular, ia totuși în considerare și o eventuală problemă medicală. Odihnește-te mai mult, redu cofeina și ia suplimente minerale pe care probabil ți le va prescrie medicul.

Citește și Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept sau Ce înseamnă când te mănâncă nasul!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Visezi des că te înșală soțul? Uite ce înseamnă asta în viața reală
Visezi des că te înșală soțul? Uite ce înseamnă asta în viața reală
Cu ce animal semeni cand te infurii?
Incepe quiz
Cu ce animal semeni cand te infurii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (91)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.