Cea mai îndelungată transmisie radio live subacvatică, record pentru Atlantis, The Palm și radio 104.8 Channel 4

Cea mai îndelungată transmisie radio live subacvatică, record pentru Atlantis, The Palm și radio 104.8 Channel 4

Redactor Divahair.ro

Sâmbătă 13 mai, Stu Tolan, prezentatorul postului de radio 104.8 Channel 4, a transmis LIVE de pe fundul Lagunei Ambassador a complexului Atlantis, The Palm pentru nu mai puțin de 5 ore, 25 minute și 25 seconde, reușind astfel să doboare recordul și să înregistreze în Cartea Recordurilor, un nou titlu modial pentru Cea mai îndelungată transmisie radio subacvatică în direct (unsupported).

Recordul a fost doborât într-unul dintre top zece cele mai mari acvarii din lume, emisiunea fiind transmisă dintr-un habitat marin de peste 11 milioane litri de apă, la o adâncime de 2,9m. Stu a transmis live, înconjurat de peste 65,000 de animale marine și pești inclusiv rechini de recif, pisici de mare, rechini zebră și arapaima, în timp ce oaspeții îl urmăreau cu respirația tăiată din spatele peretelui de sticlă, gros de 70cm și lung de 10m.

vapor

Pentru a putea doborâ titlul înregistrat în Cartea Recordurilor, pentru Longest underwater live radio broadcast (unsupported) ce însuma 4 ore, 43 minute și 54 seconde, postul de radio 104.8 Channel 4 și Atlantis au pregătit pentru Stu un echipmant de scufundare ‘Sea Trek’ ce i-a permis prezentatorului, o respirație normală și o clară transmisie live subacvatică. Casca era prevăzută cu o lentilă "tri-view" și a fost concepută pentru a oferi o perspectivă curată, nedistorsionată asupra lagunei, în timp ce configurația tehnică excelentă a radio-ului a permis o transmisie perfectă și clară pe întreaga durată a emisiunii.

Arbitrul oficial al Cărții Recordurilor care a urmărit înregistrarea emisiunii din partea de sus a lagunei, s-a asigurat de respectarea principalei reguli ce stipula că Stu trebuie să transmită LIVE, complet scufundat pe întreaga durată a încercării. Acest lucru a necesitat efectuarea a 11 schimbări ale rezervoarelor de aer sub apă, realizate fără probleme de echipa de asistență pentru scufundări formată din 6 specialiști, angajați ai Acvariului The Lost Chambers.

A fost o după-amiază lungă, dar spectacolul tematic subacvatic a adus în emisiune cei mai interesanți oameni din domeniul acvatic, printre care Michael Rutzen, celebrul "Shark Man" din Africa de Sud, care a petrecut mai mult timp cu rechinii albi, fără a fi protejat de o cușcă, decât orice altă persoană și este în același timp una dintre puținele persoane din lume, care înțeleg și răspund comportamentului rechinilor, prin limbajul corpului. Prezentatorul de televiziune al postului Al Hurra, Noureldin Youssef, s-a alăturat spectacolului și a acordat un interviu în timp ce mergea pe fundul bazinului echipat cu un costum  Aquatrek, precum și farmacista Zainab Al Eqabi, în vârstă de 26 de ani, care și-a pierdut piciorul când avea șapte ani, atunci când o bombă neexplodată din războiul din Golf, s-a declanșat în casa lor. Zainab a obținut calificarea PADI în Laguna Ambasador, cu un an în urmă și a intrat în direct pentru a vorbi despre cum viața nu trebuie să se oprească pentru tine, atunci când ai un handicap.

scafandri in mare

Stu Tolan, prezentatorul postului de radio Channel 4, a comentat: "Am fost destul de norocos să particip la câteva cascadorii incredibile, în timpul carierei mele de radio, dar aceasta a fost cu adevărat o provocare uimitoare și încercarea de a doborâ un titlu din Cartea Recordurilor, nu face parte din cotidianul vieții mele. Echipa de la Atlantis a fost incredibilă, iar sprijinul echipei mele de la 104.8 Channel 4 a făcut ca întreaga provocare să devină un incredibil efort de echipă!

După ce a verificat că echipa a respectat regulamentul, iar încercarea a fost validate, arbitrul Guinness World Records a comentat: "A fost interesant să vedem cum un nou titlu din Cartea Recordurilor a fost doborât, aici în Dubai - ești oficial Amazing!"

Încercarea de cucerire a unui nou record a fost lansată odată cu cea mai recentă campanie a stațiunii Atlantis, "A World From Your Everyday", care se bazează pe ideea că fiecare dintre noi avem nevoie să evadâm din când în când din cotidian și să ne “scufundăm” într-o lume extraordinară. Cu o locație de invidiat, în centrul semicercului exterior al Insulei The Palm din Dubai, complexul Atlantis, The Palm oferăcu generozitate această oază de evadare. Stațiunea oferă o varietate inepuizabilă de atracții cu tematică oceanică precum și o inegelabilă distracție pe cele 17 hectare ocupate de Aquaventure Waterpark.

Ravini Perera, SVP, Vânzări, Marketing și PR la Atlantis, The Palm adăuga: "Prin doborârea recordului Guinness pentru cea mai lungă emisiune subacvatică transmisă LIVE, am surprins exact ceea ce înseamnă pentru Atlantis, cu adevărat o lume departe de rutina vieții cotidiene. Experimențe de neuitat și aparent imposibil de trăit și imagini unice ce nu vor fi găsite nicăieri altundeva în lume’.

Top 10 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre Laguna Ambassador:

  1. Laguna Ambasador și Acvariul The Lost Chambers combinate înseamnă “acasă” pentru peste 65.000 de animale marine și peste 250 de specii de pești.
  2. Laguna Ambasador este un habitat marin de 11 milioane de litri și unul dintre primele zece cele mari acvarii din lume, fiind cel mai mare acvariu din Orientul Mijlociu și Africa.
  3. Peretele de sticlă pentru vizitatori are o lungime de 10 metri și o grosime de 70cm.
  4. Camera tehnică a Lagunei Ambasador reprezintă o adevărată forță, dacă iei în calcul cele 5.9 km de conducte, care înseamnă mai lmult decât lungimea însăși a insulei The Palm.
  5. Pentru a menține laguna curată, cantitatea de nisip filtrată în Laguna Ambasador este echivalentă cu greutatea a 580 de cămile.
  6. Toată apa care a fost drenată pentru Laguna Ambassador, ar umple 4,5 bazine de înot olimpice.
  7. Este nevoie de o echipă de 45 de persoane pentru a se asigura că apa este filtrată cu succes.
  8. Echipa de îngrijire a animalelor marine, însumează mai mult de 100 de membri, însemnând specialiști în acvarii, tehnicieni pentru calitatea apei, medici veterinari și chiar bucătari.
  9. Peștii ce trăiesc la Atlantis sunt hrăniți zilnic cu 472 de kilograme de fructe de mare.
  10. Peștii din Laguna Ambasador au preparate preferate. De exemplu Rechinii de recif iubesc peștii de lapte (Milkfish), în timp ce Scalarii devorează salata Romaine.

Pentru mai multe informații despre Atlantis vizitați atlantisthepalm.com.  fotografii la rezoluție mica sai mare potfi descărcate de pe  www.brandatlantis.com.

Urmăriți Atlantis, The Palm on Social Media

Facebook:       @AtlantisThePalm

Twitter:            @Atlantis

Instagram:       @AtlantisThePalm

Food/Beverage/Entertainment Posts on Facebook/Twitter/Instagram: @TheAtlantisLife

Despre Atlantis, The Palm, Dubai

Atlantis, The Palm este prima stațiune turistică din regiune care oferă și diverse opțiuni de entertainment, fiind situată în centrul arcului Palm Island din Dubai. Deschisă în septembrie 2008, această stațiune unică cu teme oceanice cuprinde o serie de atracții marine și de entertainment, precum și un parc de distracții acvatic de 17 hectare, Aquaventure Waterpark, suprafața totală a stațiunii măsurând 46 de hectare. Aceasta găzduiește unul dintre cele mai mari habitate marine în aer liber din lume, cu peste 65.000 de animale marine în lagune și spații de prezentare, inclusiv The Lost Chambers Aquarium, un labirint de coridoare și pasaje subacvatice care oferă o călătorie printre ruinele vechii Atlantide. Aquaventure folosește 18 milioane de litri de apă dulce pentru a alimenta tobogane cu apă palpitante, o cursă rivieră de 2,3 kilometri cu valuri mareice și piscine, praguri de apă și ape repezi. Dolphin Bay, un habitat de neegalat de conservare a delfinilor și educaţie, și Sea Lion Point au fost create pentru a oferi oaspeților şansa unică de a afla mai multe despre una dintre cele mai prietenoase mamifere ale naturii. Atlantis, The Palm este cunoscută și drept destinația culinară principală din regiune, lăudându-se cu o selecție variată de restaurante de renume mondial, precum Bread Street Kitchen & Bar, Nobu și Ronda Locatelli. Stațiunea se mai bucură și de o colecție impresionantă de buticuri și magazine de lux, precum și spații întinse pentru organizarea de întâlniri și convenții.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Acatistul Sfintei Maria Magdalena, cea purtătoare de mir și martorul Învierii. Te ajută să-ți păstrezi credința în cele mai grele momente
Acatistul Sfintei Maria Magdalena, cea purtătoare de mir și martorul Învierii. Te ajută să-ți păstrezi credința în cele mai grele momente
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.