Nu Skin

Cele mai bune filme de spionaj ale tuturor timpurilor

Paula Rotaru

Perioada sărbătorilor de iarnă este perfectă pentru un maraton de filme și seriale! Dacă ai epuizat deja „stocul” de seriale noi și pe cele care ți-au marcat adolescența, e timpul să îți iei în serios rolul de cinefilă și să urmărești câteva filme de spionaj care au făcut istorie!

Știm, Bond 007 e primul și cam singurul film care-ți vine-n minte când te gândești la pelicule cu spioni, dar află că există multe alte capodopere de acest gen ale cinematografiei. Noi am făcut o selecție de filme de spionaj pe care nu trebuie să le ratezi!

Foto: Pinterest @ Emanuel Velasquez Gavelan

Foto: Pinterest @ cinematographypro.net

Pregătește popcornul și fii pregătită să vizionezi povești intrigante, urmăriri care te țin cu sufletul la gură și actori de excepție!

Cinci filme de spionaj pe care trebuie să le vezi

Enemy of the State (1998) – Inamicul Statului (1998)

Un film de spionaj legendar, cu Will Smith, John Voight și Gene Hackman în rolurile principale, „Enemy of the state” este una dintre peliculele pe care nu trebuie să le ratezi, dacă plănuiești un maraton cinematografic zilele acestea. Filmul debutează cu povestea de viață a tânărului avocat Robert Clayton Dean (Will Smith), care își dorește să se afirme în carieră în cadrul firmei la care lucrează.

Totul ia o întorsătură dramatică în momentul în care lui Robert îi parvine o casetă video care ilustrează moartea unui senator important. Ulterior, identitatea lui este furată de un șef al Agenției Naționale de Securitate, Thomas Reynolds (John Voight), care vrea să mușamalizeze odioasa crimă. Singurul care îl poate ajuta pe Robert să-și dovedească nevinovăția este un fost agent al Securității, Brill (Gene Hackman).

Va reuși el să scape din plasa conspirațiilor? Vei afla doar urmărind acest genial film de spionaj, presărat din belșug cu acțiune, intrigă și urmăriri captivante, care te țin cu sufletul la gură!

A most wanted man – Vânătoarea de spioni (2014)

Această peliculă este o capodoperă cinematografică inspirată din romanul cu același nume, scris de faimosul John le Carré. Acest film de spionaj de excepție îi are în distribuție pe talentatul Philip Seymour Hoffman și Willem Dafoe, completați de charismatica actriță Rachel McAdams și enigmatica Robin Wright.

Acțiunea filmului are loc în Hamburg, Germania, unde un tânăr musulman caută cu disperare ajutor pentru a recupera averea tatălui său decedat. Însă acesta pare să nu spună tot adevărul, moment în care agențiile de securitate intră în alertă, de teamă ca nu cumva tânărul să aibă scopuri teroriste. În acest iureș al informațiilor contradictorii își face apariția un specialist în spionaj, interpretat magistral de Hoffman, care face tot posibilul pentru a dezlega ițele acestei povești complicate.

Nu îți spunem mai mult, te lăsăm pe tine să descoperi deznodământul! 

Tinker Tailor Soldier Spy (2011) – Un spion care știa prea multe

Ce se întâmplă când aduni laolaltă actori precum Tom Hardy, Gary Oldman, John Hurt, Colin Firth și Benedict Cumberbatch? Vă spunem noi: un film de spionaj excepțional, ca la mama lui, presărat cu jocuri actoricești magistrale, care te ține în suspans de la început până la sfârșit!

Inspirat de romanul omonim al lui John Le Carré, filmul urmărește povestea unui spion veteran care este forțat să revină în câmpul muncii pentru a deconspira un agent de spionaj rus infiltrat în Serviciul Secret al Marii Britanii, faimoasa MI6. Acțiunea se petrece la începutul anilor 1970 și este fabulos stilizată prin detalii ce țin de decor și muzica excepțională compusă de Alberto Iglesias, sporind farmecul filmului și fascinația eternă a oamenilor obișnuiți pentru spioni.

Dacă ești în căutarea unui film cult al genului, „Tinker Tailor Soldier Spy” îți va satisface plăcerea de a urmări o peliculă plină de suspans, cu o poveste încâlcită, dar foarte interesantă și deloc plictisitoare!

Burn after reading (2008) – Citește și arde

Dacă vrei să ai parte și de suspans, și de comedie, acest film de spionaj este ceea ce cauți! Brad Pitt joacă rolul unui instructor de fitness, care ajunge în posesia unui CD care conține manuscrisul unei cărți scrise de un fost agent CIA, Ozzie Cox (John Malkovich). Acesta a avut ideea „genială” de a scrie o carte în care descrie toate misiunile secrete la care a luat parte.

Dându-și seama peste ce comoară a dat, chipeșul Chad (Brad Pitt) încearcă să stoarcă de la autor cât mai mulți bani, dar povestea se complică atunci când în peisaj își face apariția un agent federal pe nume Harry Pfarrer (George Clooney), care pare să aibă o aventură tocmai cu… soția păgubitului.

Scene pline de umor negru, care iau peste picior meseria de spion – asta vei savura vizionând acest film de colecție!

Bridge of spies (2015) – Podul spionilor

Pe primul loc în topul celor mai bune filme de spionaj plasăm capodopera „Bridge of spies”, o peliculă plină de dramă și suspans, care surprinde povestea celebrului pod ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest și centrul orașului Potsdam. Acest pod chiar a existat în realitate, fiind cunoscut sub numele de „podul spionilor” în anii 1960. În această locație, serviciile secrete sovietice și americane făceau schimb de prizonieri.

Povestea ilustrează primele schimburi de prizonieri, dar și încercarea disperată a avocatului James Donovan (Tom Hanks) de a negocia eliberarea pilotului Francis Gary Powers. James este trimis de CIA să îl recupereze pe pilot, după ce avionul său a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice. 

Va reuși el să își ducă la bun sfârșit misiunea ce părea imposibilă? Vei afla doar vizionând acest excepțional film de spionaj!

Sigur că sunt multe alte filme de spionaj care merită menționate, cum ar fi Munich, The Bourne Trilogy, Mission Imposible – Rogue Nation, Argo, Skyfall sau Kingsman, însă pe noi ne-au vrăjit pur și simplu cele menționate mai sus. Voi ce alte pelicule ați adăuga pe această listă?

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!