Cele mai frumoase citate din carti care sunt adevarate lectii de viata

Cele mai frumoase citate din carti care sunt adevarate lectii de viata

Diana Solomon

Uneori cartile pot fi cei mai buni prieteni sau cei mai buni profesori pentru ca anumite fragmente sau citate devin adevarate lectii de viata. Atunci cand te rasfeti in compania unui titlu bun poate ar trebui sa ai langa tine si un carnetel de notite pentru cazul in care vei da peste un citat frumos pe care ai vrea sa-l pastrezi in amintire.

Iar daca pana acum nu ai facut asta, te poti lasa inspirata de urmatoarele citate care sintetizeaza scurte adevaruri despre viata.

"Stiam cine sunt azi dimineata, dar m-am schimbat de cateva ori de atunci."

Poate ca recunosti celebrele cuvinte ale lui Alice. Desi in povestea lui Lewis Caroll personajul trece fizic prin anumite schimbari, intreaga carte este o metafora, iar vorbele lui Alice cuprind o adevarata lectie de viata. In fond, chiar daca nu observam, orice lucru si persoana cu care luam contact ne influenteaza viata si gandirea, chiar daca uneori schimbarea nu este la fel de drastica sau evidenta ca in cazul eroinei lui L. Caroll.

"Noi vrem sa ramanem cu iadul nostru si n-avem nevoie de nicio raza din cerul vostru!"

In romanul "Rusoiaca", Gib Mihaescu reuseste sa atraga atentia cititorului prin citatul de mai sus. Acesta se refera la cei care nu doresc sa iasa din mediocritate sau bula lor de confort, deoarece se simt in largul lor in acest stadiu. Raza in acest text reprezinta expresia iluminarii si a cunoasterii pe care multi o refuzam, deoarece uneori ni se pare greu de obtinut.

"In tinuturile in care nu e cald, oamenii nu mai cauta caldura."

Cella Serghi, o cunoscuta si apreciata autoare, reda cititorilor in "Aceasta dulce povara, tineretea" o adevarata lectie de viata. Citatul face referire la acei oameni care isi cunosc limitele si nu mai incearca sa le depaseasca, dar exprima si un caz in care atunci cand o cumunitate este obisnuita cu o situatie, nu mai discuta despre aceasta, pentru ca devine constienta ca nu mai pot produce vreo schimbare.

„Nici chiar in groapa nu e totul pierdut. Altminteri, nu ar mai fi nemurire pentru om."

Cunoscut pentru textele macabre si o continua sursa pentru alti scriitori precum Bacovia, Allen Poe dezvaluie la randul sau, in cartea "Opere alese", un strop de adevar despre modul in care unii aleg sa vada viata. Citatul sau se poate traduce la fel de bine si cu sintagmele "speranta moare ultima" sau "lupta pana la capat pentru lucrurile in care crezi".

Asadar, data viitoare, uita de televizor si incearca sa deschizi o carte noua. Cu siguranta vei gasi alte citate frumoase care sunt adevarate lectii de viata. Tu ai un citat preferat din carti?

Articolul urmator
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.