Cele mai vandute 5 carti crestine

Cele mai vandute 5 carti crestine

Redactor Alexa Galgau

Este evident ca Biblia este cea mai vanduta carte crestina, insa exista nenumarate scrieri religioase care au fie o abordare filosofica, fie una spirituala. In prezent avem acces la o multime de carti care ne pot pune pe drumul cel bun si ne pot schimba viata in bine, asa ca este pacat sa nu ne hranim sufletul cu ele. 

Iata care sunt cele mai vandute 5 carti crestine pe care orice credincios ar trebui sa le citeasca!

Biblia ilustrata. Repovestita si explicata

Biblia este cea mai cumparata carte crestina din lume si varianta sa ilustrata se bucura, la randul ei, de o mare popularitate. Desi orice crestin ar trebui sa citeasca Biblia macar o data in viata, uneori aceasta se dovedeste a fi mai greu de parcurs, asa ca solutia este sa o citesti pe cea ilustrata, care te va ajuta sa intelegi mult mai bine tot continutul acestei carti sfinte. 


 
Cartea de fata este una dintre cele mai vandute tocmai pentru ca totul este repovestit si pus intr-o forma mai simpla. In plus, partea grafica este realizata cu maiestrie, iar aceasta carte este o adevarata opera de arta, care ar trebui sa se afle in casa oricarui crestin. Exista inclusiv fotografii ale locurilor de o importanta majora in istoria crestinismului.  

Procesul lui Pavel, apostolul neamurilor (Mircea Dutu)

 

Procesul lui Pavel, apostolul neamurilor  este una dintre cele mai vandute carti crestine. Aceasta pune in discutie prigonirea discipolilor Mantuitorului si procesul de formare a crestinismului dupa condamnarea Lui. Totodata, in ea se discuta si despre rolul lui Pavel in formarea si perpetuarea crestinismului. Iata ce spune autorul despre cartea sa:


 

„Desfasurat la trei decenii distanta in timp de acesta, procesul lui Pavel, Apostolul neamurilor, continua si desavarseste indelungatul proces al formarii crestinismului, inceput prin judecarea si condamnarea lui Iisus si continuat cu prigonirea si lapidarea primului martir Stefan si a altor apostoli ori executarea, in urma unei judecati sumare a lui Iacob cel Drept, capului Bisericii din Ierusalim. Declansata in capitala spirituala a Iudeei si a intregii lumi a lui Israel si sfarsita la Roma, capitala lumii antice, judecata lui Pavel semnifica si transformarea crestinismului dintr-o problema locala, cea a Palestinei si religiei sale, intr-una a intregului imperiu, deschizandu-i-se astfel perspectiva universalitatii.” (Mircea Dutu)
 

Dumnezeu si femeia (Jacques Dalarun)

 

Cum este privita femeia in crestinism si care este locul ei conform aceste religii? Aceasta este o intrebare de actualitate care inca nu are un raspuns definitiv, dar este despicata amanuntit de Jacques Dalarun in aceasta carte crestina foarte apreciata si peste hotare. Se stie ca femeia a ocupat si ocupa un loc de cinste in crestinism datorita Fecioarei Maria, dar in acelasi timp ea a fost si este considerata adesea ca fiind un vehicul al pacatului, concept care dainuie inca din cele mai vechi timpuri din cauza povestii pacatului originar. 

 

Credo (Jaroslav Pelikan) 

Credo este o lucrare academica in care este realizata o istorie a crezurilor, rezultatul muncii a 60 de ani de studiu in acest domeniu. Cartea discuta despre originea crezurilor, rolul religios si politic al acestora. Jaroslav Pelikan este unul dintre cei mai importanti istorici in teologie ai vremurilor noastre. Prin urmare, daca te intereseaza si o abordare istorica a religiei crestine, aceasta carte nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca.  

Acelasi autor a scris si Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei in mai multe volume.


 

 

Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste (Andrei Plesu) 

La fel ca Biblia ilustrata, aceasta carte te poate ajuta sa intelegi mai bine invatamintele lui Hristos, pentru ca acestea sunt explicate in stilul caracteristic al lui Andrei Plesu, care reuseste sa imbine eruditia cu harul cuvintelor si sa vrajeasca cititorii. 

Iata ce spune autorul despre carte:

„In cartea de fata, va fi vorba despre povestile spuse de Iisus, in efortul Lui de a-i familiariza pe cei din jur cu metabolismul imparatiei Sale. Sarcina pe care si-o asuma e imposibila, asadar e pe masura divinitatii Sale: are de vorbit despre lucruri inevidente, are de oferit ajutor, fara sa cada in reteta si abuz doctrinar, si are de dat nu doar materie de reflectie, ci si motivatie de viata, suport existential.” (Andrei Plesu) 

Citeste si tu aceste carti crestine si cu siguranta vei extrage multe invataminte pretioase din ele!

Surse foto: litera.ro, edituraherald.ro, elefant.ro, libris.ro

Articolul urmator
Top 20 cele mai bune filme SF din toate timpurile
Top 20 cele mai bune filme SF din toate timpurile
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.