Cum ar trebui să se îmbrace femeile la biserică, conform părintelui Vasile Ioana. "Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă"

Cum ar trebui să se îmbrace femeile la biserică, conform părintelui Vasile Ioana. "Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă"

Lorena Pintilie

Este important cum ne îmbrăcăm la biserică? Ei bine, se pare că da! Părintele Vasile Ioana a vorbit recent despre felul în care trebuie să se îmbrace o femeie atunci când merge la biserică. Preotul le-a sugerat doamnelor și domnișoarelor să intre in locașul sfânt smerite și cu o ținută adecvată, pentru „a nu stârni interesul bărbaților”.

Aproape toți românii știu cine este părintele Vasile Ioana și cât de vocal a devenit pentru a veni în ajutorul credincioșilor cu cele mai bune sfaturi. Recent, acesta a declarat într-un interviu că femeile trebuie să aibă o ținută mai mult decât decentă atunci când merg la biserică. Acestea trebuie să fie conștiente că atunci când intră în casa lui Dumnezeu pășesc „atât cu trupul cât și cu sufletul” și le-a recomandat să se îmbrace cuviincios când aleg să treacă pragul bisericii.

Acesta a mai subliniat că, indiferent de sex, enoriașii trebuie să își îndrepte toată atenția asupra celor sfinte. Astfel că, există mai mulți factori de care credincioșii, și în special bunele creștine, trebuie să țină cont înainte de a ajunge la biserică, având grijă și de pregătirea trupului în acest sens. După cum spuneam anterior, unul dintre acești factori este vestimentația.

Cum trebuie sa te pregătești pentru spovedanie, conform părintelui Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana, despre cum ar trebui să se îmbrace femeile când merg la biserică

Potrivit duhovnicului, cea mai importantă pregătire a trupului când o enoriașă alege să intre în biserică se referă la felul în care trebuie să fie îmbrăcată. Este extrem de important ca femeia să fie îngrijită, dar să nu acorde prea mult interes hainelor pe care alege să le poarte, mai ales dacă aceasta se gândește să „impresioneze”. Vestimentația trebuie să fie simplă, adecvată și aranjată, fără să fie adăugate „zorzoane”, după cum le numește preotul.

A mai subliniat faptul că sunt strict interzise fustele scurte și bluzele sau cămășile decoltate în lăcașul de cult. De asemenea, nu este etic ca femeia să poarte îmbrăcăminte mulată sau prin materialul căreia să fie vizibilă lenjeria intimă. În același timp, părintele a sugerat că femeile sunt sfătuite să își acopere capul atunci când intră în biserică, însă nu este obligatoriu.

A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragile mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”, a declarat acesta în cadrul unei emisiuni televizate.

Părintele Vasile Ioana îi critică pe credincioșii care vin la biserică să ceară noroc în viață. „Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”

Pe lângă vestimentația pe care ar trebui să o adopte o femeie, la fel de important este și comportamentul acesteia în interiorul lăcașului sfânt.

Părintele a vorbit și despre felul în care, oricine, nu doar femeile, trebuie să se comporte în biserică, adăugând că se recomandă ca enoriașii să pășească la slujbe cu smerenie și sfială.

Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a mai spus părintele Vasile Ioana.

Surse foto: Facebook - Părintele Vasile Ioana

Surse articol: Kfetele

Articolul urmator
Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana
Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.