Cum poți să îți transformi toamna într-un anotimp de poveste

Redactor Divahair.ro

Uită de predispoziții pentru stări de tristețe, lipsă de vlagă, astenie și alte temeri firești, de altfel, în contextul actual pandemic. După luni de izolare, schimbarea planurilor de vacanță pe ultima sută de metri, munca de acasă și dorul de prieteni și de colegi, chiar îţi datorezi ție, în primul rând, o perioadă mai frumoasă, care să aducă un plus de valoare și de optimism în viața ta. Și dacă nu știi de unde și cu ce să începi, acest articol ți se va potrivi mască, adică mănușă!

Mișcare în aer liber

A venit toamna și înainte ca cineva să-ți acopere inima, învață să te iubești tu pe tine însăți! Iar dacă acest proces este scurtcircuitat adesea de complexe, un nivel al stimei de sine scăzut, o lipsă de energie, e timpul să-ți despachetezi pantofii sport și să începi să faci plimbări prin parc, să le propui prietenelor să alerge alături de tine și să faci antrenamente în aer liber. Nu numai că vei respira aer curat, îți vei pune în funcțiune metabolismul, dar vei avea ca bonus și o stare emoțională de zile mari! Și dacă tot mergi prin parc, poți să surprinzi peisaje de poveste prin obiectiv sau camera telefonului, iar o imprimanta laser îți va fi de un real ajutor, mai ales că o poți comanda online, o poți plăti în rate și, cel mai probabil, te va ajuta enorm. Detalii aici!

Cultivarea pasiunilor

Știai că, potrivit unui studiu recent, 7 din 10 adulţi români regretă că nu şi-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deşi consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie? Cercetarea a fost realizată pe un eşantion reprezentativ de peste 1.400 de respondenți, iar motivul invocat care a stat la baza abandonării este de natură financiară. Nimic nou până acum, însă nu lăsa ca viața ta să se transforme într-un agregator de renunțări și frustrări deopotrivă. Îți plăcea să pictezi, te visai fotograf profesionist, îți imaginai atunci când erai fetiță că vei crea rochii de mireasă precum cea a lui Grace Kelly? Niciodată nu e prea târziu!

baiat-si-fata-care-danseaza-in-aer-liber

Nu îți seta așteptări exagerate, însă ai curajul să faci ceea ce îți place. Dacă vrei să înveți să gătești, scutură de praf o carte de rețete semnată de Sanda Marin și începe cu ceva de sezon, cum ar fi prepararea unei supe cremă de dovleac sau a unei tarte cu mere. Îți va aduce un boost de energie și de plăcere greu de egalat, echivalentul a sute de ore de psihoterapie. Nu-i așa că e mai simplu să te mobilizezi?

Suplimente alimentare

Nu vei putea să faci nimic din ceea ce ți-ai propus dacă nu vei avea suficient de multă energie. Și cum se știe și nu mai avem nevoie de nicio confirmare din partea cercetătorilor englezi că toamna organismul are tendința de a nu funcționa la parametri optimi, e de preferat să îți faci o serie de investigații, să iei suplimente de minerale și vitamine, să te hidratezi și să consumi cât mai multe crudități. Sucurile naturale chiar fac minuni și dacă nu ne crezi, încearcă o cură pe bază de must. Nu doar că vei avea tendința să nu te mai oprești, dar te vei simți energică, iar aspectul pielii și al părului tău se vor îmbunătăți considerabil.

Dacă adori să scrii, să dansezi sau efectiv să fii cea mai bună pe „Good readers”, nu te crampona de gânduri precum „Încep de luni”, ci fă primii pași pentru a deveni o versiune mai bună a ta și a te bucura cu adevărat de o toamnă atipică, frumoasă și, spun meteorologii, lungă.

Sursă foto: pexels.com

Articolul urmator În ce dată cad moșii de toamnă în 2021

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.