Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

”Pandemia de coronavirus ar putea fi domolită până în iunie, dacă țările din întreaga lume vor întreprinde acțiuni puternice pentru a lupta împotriva focarelor de infectare”, a declarat recent un înalt oficial medical din China.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renowned Chinese respiratory specialist Zhong Nanshan said Thursday that if most countries act like China, attaching national-level importance to response efforts, the global COVID-19 pandemic could be brought under control “by June”. Zhong made the remarks at a press conference in Guangzhou on Thursday. "I know that some countries have done a good job and some countries have not. Some countries have reminded people to be wary of the virus and not to treat it as flu. Our estimate of global control by June is based on the positive measures taken by those countries, but if the world fails to attach great importance to addressing the threat and infectiousness of the virus through interventions, this timeframe may be extended," Zhong said. #zhongnanshan #combatcoronavirus #covid19 #efforts #中国加油 #世界加油

O postare distribuită de CCTV (@cctv) pe

„Dacă toate țările s-ar putea mobiliza, s-ar putea termina până în iunie”, a declarat Zhong Nanshan, un epidemiolog în vârstă de 83 de ani și consilierul medical principal al guvernului chinez, în cadrul unei conferințe de presă.

"Estimarea mea pe luna iunie se bazează pe scenarii în care toate țările iau măsuri pozitive", a spus el. „Dar dacă unele țări nu tratează serios problema gravă cu care ne confruntăm, ar dura mai mult.”

Comentariile sale au fost făcute la o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut criza ca o pandemie și a îndemnat țările din întreaga lume să lucreze pentru a opri răspândirea coronavirusului în acest ritm alert. "Sfatul meu este ca toate țările să urmeze instrucțiunile OMS și să intervină la scară națională", a spus Zhong.
Virusul mortal a fost acum detectat în cel puțin 118 țări și teritorii, numărul decesurilor la această oră fiind de aproximativ 8000 de oameni, cei mai mulți în China și Italia.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

COVID-19 face parte din familia SARS-COV2. Dacă Zhong, instrumentul principal în lupta din 2003 contra SARS, a spus întregii omeniri că, odată cu venirea căldurii și aportul susținut al întregului mapamond, putem scăpa de acest virus ucigaș... nu ne rămâne decât să ne agățăm cu speranță de cuvintele lui și să contribuim, fiecare în parte, la acest rezultat.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (19)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - timp liber

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Semnificația numerologică a anului 2022. Ce schimbări va aduce cifra 6 în viața ta (43039 vizite)
  2. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (9726 vizite)
  3. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (1404 vizite)
  4. Semnificația numerologică a 12/12 în viață și dragoste (1139 vizite)
  5. Cum să alegi cadourile ideale pentru sărbători (920 vizite)
  1. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (nota 5)
  2. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (nota 5)
  3. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (nota 4.8)
  4. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (nota 4.3)
  5. Ce Sfântă muceniță sărbătorim pe 7 decembrie și cum să te rogi ei ca să te vindeci de boli grave (nota 4.3)
  1. De ce aghiasma nu se strică niciodată: ce spun oamenii de știință despre apa sfințită (0 comentarii)
  2. 29 idei de provocări nebune, numai bune pentru ca petrecerile tale să nu fie plictisitoare (0 comentarii)
  3. „Cercul: un sfârșit cât un început” de Narcisa Cîrligeanu, o parabolă neprețuită despre dragoste, spiritualitate și identitate (0 comentarii)
  4. Totul despre "Psalmul 50" al regelui David și puterea lui miraculoasă de iertare chiar și a celor mai grele păcate (0 comentarii)
  5. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!