Cum să îți faci acasă un spray antițânțari

Cum să îți faci acasă un spray antițânțari
Redactor Alexa Galgau
Luni, 25.07.2016

Cuprins

Deși nu ne-au plăcut niciodată țânțarii, toată îngrijorarea recentă legată de virusul Zika a stârnit o adevărată teamă sau fobie față de aceste insecte nesuferite, care pot transmite boli. Multe produse antițânțari pe care le găsești pe piață conțin substanțe chimice care fac rău pielii și întregului organism. Din fericire, ai la îndemână multe variante naturiste de spray antițânțari pe care le poți face chiar acasă și nu dăunează pielii, ba chiar îi fac bine. 

Iată o rețetă simplă pe care să o încerci vara aceasta!

Spray antițânțari pe care îl poți face acasă

Unul dintre cele mai bune remedii pentru îndepărtarea insectelor și înțepăturile de țânțari este oțetul din cidru de mere, care îi face să zboare cât mai departe, imediat. În plus, acesta este foarte bun pentru multe afecțiuni dermatologice, deoarece reglează pH-ul pielii. Poți folosi soluție diluată de oțet de mere chiar și pe arsurile solare, pentru că grăbește vindecarea. Totodată, oțetul luptă împotriva acneei și îți lasă pielea foarte curată, cu un aspect mai luminos. Află de AICI cum să prepari chiar tu oțetul din cidru de mere!

Acesta este ingredientul principal în spray-ul antițânțari pe care îți propunem să îl încerci cât mai curând, în locul produselor chimice de pe piață!

Ingrediente:

  • o mână de pătrunjel proaspăt;
  • oțet din cidru de mere;
  • ulei esențial la alegere (opțional).

Mod de preparare: pune pătrunjelul într-un mojar și adaugă peste el 120 ml de oțet din cidru de mere. Zdrobește pătrunjelul și amestecă-l cu oțetul în mojar, ca să se îmbine compușii din cele două ingrediente. Acest amestec trebuie lăsat la infuzat cel puțin o jumătate de oră, după care trebuie strecurat și transferat într-o sticluță cu pulverizator, pe care poți să o ții la tine mereu.

Ține sticluța în frigider cât stai acasă. Dacă nu ai mojar, poți să pui pur și simplu pătrunjelul în sticlă și să îl acoperi cu oțet, apoi să îl lași să zacăla infuzat câteva ore, pentru ca ingredientele să se combine.

Nu te îngrijora din cauza mirosului, pentru că acest spray nu mai miroase după ce se usucă. În cazul în care nu suporți mirosul acestui spray antițânțari, poți adăuga 2-3 picături din uleiul esențial preferat. Agiță sticluța de fiecare dată când folosești spray-ul. Poți să te dai cu el pe păr și pe piele, însă ai grijă la haine, pentru că e posibil să le păteze din cauza culorii pătrunjelului. Acest spray nu doar că gonește țânțarii, dar îți și hrănește și vindecă pielea, așa că îl poți folosi și pentru o piele arsă de soare. 

Încearcă și tu acest spray antițânțari și nu vei mai opta niciodată pentru variantele mult mai scumpe și mai nesănătoase din farmacii.

Descoperă și câteva remedii naturiste pentru înțepăturile de țânțari!

Articolul urmator »
A început Postul Paștelui 2024, perioada care te poate ajuta să îți cureți trupul și sufletul, stând departe de tentații
A început Postul Paștelui 2024, perioada care te poate ajuta să îți cureți trupul și sufletul, stând departe de tentații
Ramona Jurubita | Luni, 18.03.2024
Incepe quiz
Ar trebui să îți faci breton?
Ar trebui să îți faci breton?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Ne găsești pe