Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum te protejează melcii de boală

Mihaela Onofrei

Îi vedem peste tot cărându-și căsuța în spinare și ne mirăm cum de aceste minunății ale naturii își duc traiul liniștit mereu la adăpost, ferite de pericolele din jur. Copiii îi găsesc de obicei destul de interesanți și se joacă cu ei. Adulții, pe de altă parte, se enervează atunci când îi întâlnesc în grădină și folosesc tot felul de chimicale pentru a-i elimina.

Totuși, înainte de a lua această decizie, trebuie să știi că melcii sunt o prezență benefică în curtea ta. Apariția lor este însoțită de un mesaj. Află care sunt simbolurile spirituale ale melcului, dar și proprietățile vindecătoare, în rândurile de mai jos!

melci pe frunza

Iată cum te protejează melcii de boală!

Melcii reprezintă un simbol puternic și profund, pe care majoritatea dintre noi nu îl înțelegem. Atât melcii de uscat, cât și cei de apă pot avea puterea de a elimina diferențele dintre elementele naturii, dar și dintre lumea noastră și cea spirituală. Mai mult, aceștia ne pot apăra de boli, dar și vindeca de ele.

Melcii erau folosiți în trecut ca amulete de protecție împotriva bolilor. În Marea Britanie și Franța, dacă un țăran era bolnav, acesta era dus de consăteni în luna mai la biserica din sat, de pe pereții căreia erau strânși melcii. Micile vietăți erau puse în săculeți și purtate de bolnav în jurul gâtului, până când febra dispărea. Odată vindecat, pacientul se întorcea la biserică pentru a îngropa melcii în semn de mulțumire, conform web.prm.ox.ac.uk.

În folclorul nord-american, un melc înmuiat în oțet, dat prin făină și purtat în jurul gâtului avea puterea de a te vindeca de reumatism. Melcii au mai fost folosiți de-a lungul timpului și pentru a te scăpa de negi și constipație sau pentru a îndrepta oasele strâmbe. Poveștile din regiunea Wales din Marea Britanie spun că melcii negri pot vindeca negii dacă se freacă locul respectiv cu ei. Apoi, melcii sunt fixați în zona cu probleme cu ajutorul unui spin, iar atunci când melcul începe să putrezească, negul dispare.

Populația băștinașă din America folosea melcii pentru a vindeca durerile de măsele, lăsându-i să umble liberi prin gură. Urma pe care o lăsau aceste creaturi avea proprietăți vindecătoare, conform exemplore.com.

Melcul mai este considerat și hermafrodit, simbolizând atât masculinitatea, cât și feminitatea. Din acest motiv, melcul este mai mult un animal spiritual decât o creatură pământeană. Echilibrul și puterea sunt mesajele pe care melcul le poate aduce în casa ta. Acesta este capabil să se reproducă și să dea viață la sute de melcișori, din acest motiv fiind și un simbol al fertilității.

melci in palma

Iată care sunt cele mai cunoscute simboluri spirituale ale melcului!

- eliminarea diferențelor dintre elementul de pământ și cel de apă;

- ciclul spiritual al vieții, morții și renașterii;

- rotația Pământului în jurul Soarelui;

- căminul, familia;

- bucuria vieții;

- Amon, zeul egiptean;

- Tecciztecatl, zeul aztec;

- fertilitate, abundență, rod.

Atunci când te uiți la un melc, care este primul lucru pe care îl vezi? Cochilia în formă de spirală, desigur! Această spirală reprezintă în multe culturi antice ciclul vieții, moartea și renașterea. Melcul ne învață să ne bucurăm de timpul pe care îl avem pe acest pământ și să apreciem plăcerile mărunte ale vieții. De aceea, este bine să îl păstrăm în viața noastră și să nu îl alungăm din grădini.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!