De ce ar trebui să începi deja să faci cumpăraturile de Crăciun

De ce ar trebui să începi deja să faci cumpăraturile de Crăciun

Redactor Divahair.ro

Dacă în alţi ani cei mai mulţi dintre noi aşteptam cu nerăbdare sosirea sărbătorilor de iarnă, anul acesta situaţia va fi în mod cert diferită. Autorităţile au avertizat deja că anul acesta nu vom mai putea sărbători Crăciunul şi Revelionul aşa cum eram obişnuiţi. Aşadar, în contextul pandemiei de COVID-19, multe dintre tradiţiile şi obiceiurile pe care fiecare dintre noi le aveam vor trebui să fie adaptate vremurilor pe care le trăim. Asta include şi cumpărarea cadourilor pentru cei dragi. Plimbările lungi prin magazinele aglomerate sau cumpărăturile de ultim moment, făcute eventual în Ajunul Crăciunului, nu mai intră în discuţie în actualul context sanitar. În plus, deciziile autorităţilor privind eventualele restricţii impuse magazinelor din interiorul mall-urilor se pot schimba cu rapiditate.

Aşadar, pentru a-ţi proteja sănătatea, dar şi pe a celor dragi, anul acesta este recomandat să începi să te gândeşti din timp la cadourile pe care vrei să le oferi apropiaţilor. Iată ce ar trebui să ai în vedere.

Bugetul pentru cadouri

Înainte de a începe să faci lista de cadouri, optim ar fi să îţi stabileşti un buget maxim alocat cumpărăturilor. Abia după ce ţi-ai stabilit bugetul, poţi începe lista cu persoanele cărora vrei să le oferi o mică bucurie la final de an. În funcţie de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, îţi poţi stabili priorităţile şi valoarea orientativă pe care vrei să o atribui fiecărui dar.

cadou de Crăciun

Shopping online

Dacă îţi doreşti să eviţi deplasările şi să-ţi limitezi contactul cu alte persoane, shopping-ul online este opțiunea perfectă chiar şi pentru cumpărăturile de Crăciun. Magazinele online îţi oferă o gamă deosebit de variată pentru orice tip de produse. De la cărţi pentru copii şi jucării până la bijuterii online din aur şi parfumuri sau haine, poţi lua pe internet absolut tot ce îţi doreşti. Nu uita să faci comenzile din timp, astfel încât să fii sigură produsele tale vor ajunge la tine în timp util. În astfel de perioade serviciile de livrări pot fi foarte aglomerate şi poţi ajunge în situaţia în care produsele comandate nu sunt distribuite atunci când ai nevoie. Detalii aici!

De asemenea, analizează cu atenţie ofertele de pe diferite site-uri, consultând lista ta de cadouri, pentru a determina dacă poţi achiziţiona din acelaşi loc mai multe produse. În felul acesta vei evita să plăteşti serviciile de transport de mai multe ori. Cu cât vei face cumpărăturile mai devreme, cu atât vei putea fi mai liniştită şi vei avea mai mult timp pentru familia ta în preajma sărbătorilor.

Mersul în magazine

Dacă nu doreşti să faci cumpărături exclusiv online, alege să mergi prin magazine în intervale orare mai puţin aglomerate, pentru a evita contactul cu un număr mare de persoane. De asemenea, ar fi bine să te decizi dinainte în ce magazine mergi şi ce anume vrei să cumperi. În felul acesta, vei merge direct la ţintă. Acest lucru este valabil şi pentru cumpărăturile de produse alimentare. Încearcă să-ţi cumperi din timp toate produsele cu termen de valabilitate prelungit de care ai nevoie pentru mesele festive şi încearcă, pe cât posibil, să nu laşi totul pe ultimul moment.

Bradul de Crăciun

În ceea ce priveşte bradul de Crăciun, dacă nu vrei să-l cumperi online, alege să mergi într-una din pieţele de specialitate în aer liber. La fel ca în cazurile menţionate anterior, nu lăsa achiziţia pomului de iarnă pe ultima sută de metri. Dacă bradul este bine legat, îl poţi depozita cu uşurinţă pe balcon sau într-un alt spaţiu răcoros. Astfel, bradul se va păstra proaspăt şi acele nu se vor scutura.

Chiar dacă vom avea parte de sărbători de iarnă altfel decât eram obişnuiţi, nu înseamnă că nu ne putem bucura de un Crăciun magic alături de cei dragi. Ţinând cont de aspectele menţionate mai sus, vei putea organiza totul perfect şi în siguranţă.

Sursă foto: Unsplash.com

Articolul urmator
Ce să faci și ce să NU faci dacă te întâlnești cu un urs în drumeție
Ce să faci și ce să NU faci dacă te întâlnești cu un urs în drumeție
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!
Incepe quiz
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.