Adevarata Stare de Bine

De ce Joao de Deus vindecă oameni

Vineri, 17.03.2017
de Roxana R

Joao de Deus este un vindecător spiritual, care a tratat mii de pacienți grav bolnavi. El susține că îi poate vindeca prin puterea spiritului și printr-o terapie care presupune transfer de energie. De asemenea, el spune că face operații energetice, fără să taie sau măcar să atingă pacienții.

Pe numele său adevărat João Teixeira de Faria, Joao de Deus („Ioan al lui Dumnezeu”) are o reputație care a depășit de mult granițele țării sale natale, Brazilia. A început să practice terapia energetică în anul 1978, iar acum tratează zilnic mii de bolnavi, care vin la centrul său de vindecare spirituală, Casa de Dom Inácio de Loyola, din Abadiania, Brazilia. La el vin oameni grav bolnavi din întreaga lume.

Pe lângă terapia energetică pe care o aplică, Joao de Deus le recomandă pacienților săi meditația și extractele de plante. În special florea-pasiunii ajută la vindecare, pentru că poate transporta mai eficient energia vindecătoare.

Joao de Deus cu un pacient

Sursa foto: JohnOfGod.com

Conform paginii oficiale a adepților lui Joao de Deus, vindecătorul a tratat până acum, direct sau la distanță, aproximativ 15 milioane de bolnavi, în cei 40 de ani de activitate. În acest clip publicat pe YouTube poți vedea o sesiune de terapie făcută de Joao de Deus. Imaginile au fost filmate de un pacient.

Ce este energia vindecătoare

Joao de Deus face parte din grupul vindecătorilor spirituali, care folosesc bioenergia pentru a trata pacienții. Această medicină alternativă câștigă în ultimii ani tot mai mulți adepți în întreaga lume. Cu toate acestea, nu este o idee nouă. 

Șamanii au fost primii vindecători care credeau că omul este de fapt energie și că bolile apar din cauza unui dezechilibru energetic. Ei vindecau bolnavii prin invocarea unor spirite superioare, care readucere echilibrul energetic necesar pacientului, prin intermediul șamanului.

Această idee este prezentă și la Joao de Deus, care se consideră un simplu intermediar, mâna prin care Dumnezeu atinge și vindecă. Mai mult, Joao spune că nu își amintește cum îi vindecă pe bolnavii săi, în acele momente el nefiind conștient. La rândul lor, șamanii intrau într-o stare alterată de conștiență pentru a putea deveni punte de legătură între spiritele/energiile vindecătoare și bolnav.

În prezent, există multe forme de terapie bazate pe bioenergie. Toate au la bază conceptul general că vindecătorul poate canaliza energia spre pacient, vindecându-l. În întreaga lume există multe școli în care sunt pregătiți acești vindecători. Metodele folosite de ei au diferite denumiri, care de fapt descriu un procedeu similar: vindecare prin biocâmp de energie, vindecare spirituală, vindecare prin contact, vindecare la distanță, Qi Do, Reiki, Qigong.

Vindecarea la distanță are loc atunci când nu există un contact direct între bolnav și vindecător. Pentru adepții acestei terapii, nu este ceva imposibil, pentru că vindecătorul, canalizând energia spre pacient, se poate afla oriunde, având în vedere că distanța nu afectează transferul energetic.

Vindecarea spirituală este diferită de vindecarea prin credință. În primul caz, bolnavul se poate vindeca indiferent dacă este sau nu o persoană credincioasă. Asta deoarece energiile vindecătoare pot fi canalizate și acționează indiferent de opțiunea religioasă a pacientului. În al doilea caz însă, vindecarea presupune o credință religioasă puternică și invocarea unor forțe divine.

Cum vindecă Joao de Deus

Spre deosebire de alți tămăduitori, Joao de Deus combină o serie de principii promovate în medicina alternativă: extractele din plante, rugăciunea, meditația, bioenergia. A devenit cunoscut mai ales datorită operațiilor psihice/spirituale pe care le face în unele cazuri.

Astfel, el scoate tumori fără să folosească instrumente medicale, utilizând doar mâinile. În timpul intervenției, el este ghidat de energii divine, vindecătoare. Tot astfel el poate face operații sau tratamente la distanță, în cazul pacienților care nu pot ajunge la el.

Chiar dacă terapiile spirituale, precum cea practicată de Joao de Deus, nu au fost demonstrate științific, un lucru este evident. Gândurile pozitive, optimismul și dorința de vindecare pe care acești tămăduitori îl insuflă bolnavilor au efecte evidente asupra corpului. Testele științifice au demonstrat că prin puterea minții oamenii se pot vindeca sau, dimpotrivă, își pot agrava starea de sănătate.

Vezi și Top nume care atrag binele

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!