Nu Skin

Descoperire uluitoare în astronomie: cercetătorii au localizat 7 planete similare cu Pământul

Redactor Alexa Galgau

Dincolo de toate veștile proaste cu care suntem bombardați zi de zi în mass media, săptămâna trecută am avut parte și de o știre cu adevărat uluitoare: astronomii de la NASA au descoperit nu mai puțin de 7 planete asemănătoare cu Pământul la 40 de ani lumină distanță. Vestea a fost dată la o conferință de presă din Washington, după ce NASA a ținut în suspans o lume întreagă, spunând doar că urmează să facă un anunț important, fără a menționa despre ce este vorba.

Citește mai multe despre planetele descoperite recent și află ce înseamnă această descoperire pentru viitorul omenirii!

planeta pamant

Totul despre planetele descoperite de NASA

Omenirea a mai făcut un pas înainte și s-a apropiat și mai mult de răspunsul la veșnica întrebare: „Suntem singuri în univers?”. După ultima descoperire făcută de NASA, răspunsul este cel mai probabil „nu”, deoarece cele șapte planete, aflate în afara sistemului nostru solar, au mărimi similare cu ale Pământului, dar și condiții de mediu asemănătoare, ceea ce înseamnă că este foarte probabil să aibă apă și, prin urmare, viață.

Inițial, oamenii de știință au anunțat în mai anul trecut că există trei planete (sistem numit „TRAPPIST”) din cele șapte pe care le-au descoperit ulterior. Ceea ce este foarte interesant este faptul că este vorba despre o adevărată „îmbulzeală” de planete care se învârt în jurul aceleiași stele. Cercetătorii au studiat structura lor și spun că sunt planete formate din rocă, nu din gaz, ca Jupiter. Trei dintre aceste planete sunt la o distanță de stea care face ca ele să poată fi locuite de către oameni și este foarte posibil să aibă inclusiv oceane la suprafață.

Una dintre planete, TRAPPIST-1f, este cea mai potrivită pentru a susține viață, chiar dacă este puțin mai rece decât Pământul. Cu ajutorul efectului de seră, ea poate deveni un loc ideal pentru oameni.

Viața poate să înceapă să evolueze și diferit pe astfel de planete și este esențială găsirea acelor gaze în atmosferă care indică prezența vieții, conform cercetătorilor.

Până acum, se cunosc următoarele informații despre planetele descoperite de NASA:

  • dacă oamenii ar ajunge pe aceste planete, ar primi de 200 de ori mai puțină lumină de la soare, însă la fel de multă energie de la el pentru a-și menține temperatura corpului;
  • peisajele pe care le-am putea vedea ar fi de-a dreptul magnifice, deoarece toate celelalte planete s-ar vedea cu ochiul liber și ar fi cam de dimensiunea Lunii;
  • pe planeta TRAPPIST-1f, soarele ar fi de trei ori mai mare decât cel pe care îl vedem de pe Pământ, iar pentru că este roșu, lumina nu ar fi albă, ci ar avea o nuanță rozalie;
  • cercetătorii cred că planetele cele mai apropiate de Soare sunt îndreptate cu aceeași parte către acesta, în permanență. Aceasta înseamnă că pe jumătate de planetă este mereu zi, iar pe cealaltă jumătate este mereu noapte.

planeta

În următorul deceniu, oamenii de știință vor să afle detalii despre atmosfera fiecărei planete și dacă acestea au sau nu apă la suprafață. 

Deși 40 de ani lumină nu sună ca o distanță foarte mare, în momentul de față ne-ar lua milioane de ani să ajungem la acel sistem solar. Așadar, nu este cazul să ne facem bagajele încă, deoarece această descoperire este deocamdată doar o posibilitate de a studia viața dincolo de sistemul nostru solar.

În 2018, telescopul James Webb va fi lansat și poziționat la 1 milion de mile de Pământ, oferind astfel o perspectivă cu totul nouă asupra Universului. El va putea observa planetele mari si va detecta modul în care lumina trece prin atmosfera lor.

Sistemul de planete TRAPPIST este mai tânăr decât Pământul, iar planetele respective vor continua să existe încă un trilion de ani după ce Pământul moare. În momentul în care viața planetei noastre se apropie de sfârșit, omenirea ar putea migra pe o altă planetă similară, poate chiar pe una din sistemul planetar TRAPPIST.

Pentru noi, perioadele de o asemenea întindere sunt foarte greu de imaginat, dar nu există nicio îndoială că viitorul omenirii este strâns legat de ceea ce descoperă astronomii acum despre alte planete.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta