Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Dezinstaleaz-o acum, e alertă mondială! Aplicația care îți fură banii este acum în telefonul tău!

Cristina Gherghina

Alertă maximă printre utilizatorii de smartphone-uri! Dacă ești un utilizator al sistemului de operare Android, este cazul să te uiți în telefonul tău și să vezi dacă nu ai cumva SnapTube, o aplicație care fură bani din conturile oamenilor, potrivit a1.ro

Peste 40 de milioane de oameni au descărcat această aplicație care era prezentată drept a fi un instrument cu ajutorul căruia utilizatorii pot descărca clipuri de pe Facebook și Youtube. Însă ceea ce nu știe multă lume este că, odată instalată în telefon, SnapTube te poate abona la servicii premium extrem de costisitoare, chiar dacă tu nu ți-ai dat acordul. 

Citește și Cum sa deosebesti un telefon contrafacut de unul original

aplicatie care fura bani

De obicei, aplicațiile care oferă un serviciu premium îți oferă o perioadă de probă gratuită, însă pentru a avea acest beneficiu trebuie să îți introduci datele bancare. Dacă uiți să te dezabonezi la sfârșitul perioadei de probă, abonamentul va fi reînnoit automat deoarece aplicația va avea acces la datele tale bancare. 

Se pare că același lucru îl făcea și SnapTube pe fundal, fără a atenționa utilizatorii. 

Mai mult, înainte să ștergi această aplicație ai grijă să te dezabonezi de la serviciile premium, deoarece chiar dacă SnapTube nu mai există în telefonul tău, serviciile premium pot fi în continuare reînnoite.

Ce trebuie să faci pentru a nu rămâne fără bani 

SnapTube a reușit să fure din buzunarele oamenilor peste 100 de milioane de dolari, potrivit The Mirror. 

Chiar dacă există dovezi în acest sens, Mobiuspace, dezvoltatorul SnapTube și al multor altor aplicații de acest gen, susține că nu știa de această "eroare", metoda de furt fiind cauzată de o altă aplicație cu care interacționa  SnapTube, potrivit spuselor lui. 

În prezent, această aplicație nu mai poate fi descărcată, fiind eliminată din Google Store. Cu toate aceastea, utilizatorii care au descărcat-o pot fi în continuare în pericol de a rămâne fără bani. 

Pentru a scăpa de această grijă, utilizatorii pot intra în Google Store, pe meniul din stânga sus, la „Subscriptions”. Utilizatorii pot vedea acolo pentru ce abonamente sunt taxați și le pot anula. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta