Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Dimensiunea ideală a bustului din punctul de vedere al bărbaților

Miercuri, 18.01.2017

Mărimea bustului este una dintre cel mai des întâlnite probleme la femei. Majoritatea dintre noi nu suntem mulțumite cu moștenirea genetică pe care o avem și deseori apelăm la operații estetice pentru a compensa zgârcenia naturii. Un bust mai mare este mai atractiv, iar asta atrage toate privirile bărbaților.

Acest lucru este doar parțial adevărat. Oamenii de știință au ajuns la concluzii diferite după ce au făcut mai multe studii pe bărbați din toată lumea pentru a afla care sunt gusturile acestora în materie de sâni. Cercetătorii nu doar că au aflat mărimea pe care majoritatea bărbaților o preferă, dar au descoperit și ce anume face un bust atractiv, indiferent de mărime.

Există două motive pentru care bărbații sunt atrași de sâni. În primul rând, sânii voluptuoși îndică un nivel ridicat de estrogen, ceea ce înseamnă că femeile cu sâni mari sunt mai fertile. Bărbații sunt, în mod subconștient, atrași de acest tip de femeie datorită trăsăturii lor primitive. Cu alte cuvinte, le plac sânii mari pentru că o percep pe femeia respectivă drept o mamă ideală, care îi poate lăsa mulți moștenitori. În al doilea rând, sânii le aduc aminte bărbaților de copilărie și de cum erau hrăniți de mamele lor, ceea ce îi sensibilizează foarte mult.

Majoritatea bărbaților sunt fermecați de mărimile mari pentru că le provoacă o dorință sexuală. Totuși se pare că nu doar busturile generoase provoacă o astfel de dorință. În studiul pe care cercetătorii l-au efectuat pentru a afla adevărul din spatele acestei enigme, bărbaților le-au fost arătate poze cu sâni de diferite forme și mărimi. Preferințele acestor bărbați au variat destul de mult, însă majoritatea au preferat mărimea medie, iar restul, busturile mari și mici.

Așadar, mai mare nu înseamnă neapărat mai bine. Singurul lucru care contează nu este mărimea, ci forma sânilor. Se pare că, cu cât sunt mai fermi sânii, cu atât le fac pe posesoarele acestora mai atractive în ochii bărbaților. Sânii sunt sesizabili din cauza rolului pe care îl au în actul sexual. Femeile sunt mai sexi, atractive și speciale atunci când au un bust de o mărime ideală. Să nu uităm că „ideală” nu înseamnă mare, ci potrivită.

Bustul influențează, așadar, foarte mult dorința sexuală a bărbaților. Cei mari mereu vor atrage cele mai multe priviri, dar și sânii mici pot fi atractivi. Ceea ce contează cel mai mult este modul în care aceștia se potrivesc și se armonizează cu restul corpului. Uneori, sânii prea mari pot părea chiar ridicoli în comparație cu restul corpului. Armonia corpului este cea care ne face atractive în ochii bărbaților, nu mărimea sânilor!

Există însă și un ghid care indică măsurătorile ideale la nivelul bustului, în funcșie de greutate. Consultă-l, în cele ce urmează, și vezi unde te încadrezi!

Tabel raport greutate/bust

Legendă: bleu-mărimea S
              bordo-mărimea M
              verde deschis - mărimea L
              lila-XL
              verde închis - mărimea XXL

 • Cu alte cuvinte, dacă ai înălțimea 1,75 m, o greutate de 65 de kg, te încadrezi la mărimea S (marcat cu bleu). Cu alte cuvinte, dimensiunea bustului tău este cuprinsă între 32 și 34.            

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!