Dragoste infinită: își crește singur băiețelul cu sindromul Down, după ce soția i-a părăsit pe amândoi

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Dragostea paternă depășește orice fel de bariere. Un tată din Rusia a reușit să ofere tuturor o lecție de moralitate și iubire fără bariere prin simplul fapt că a ales să rămână alături de fiul său bolnav, după ce soția, mama copilului său i-a părăsit. 

Mii de familii din întreaga lume au un membru care suferă de sindromul Down. Devine o provocare grea pentru părinți atunci când aud medicii spunând că micuțul lor are această afecțiune genetică. Mulți copii ajung în plasament, dar există oameni care sunt convinși că a avea un copil cu nevoi speciale este o binecuvântare, nu o povară.

Sursa foto: Instagram

Evgeny este un tată care își crește de unul singur fiul, pe Misha. Băiețelul este un copil foarte dorit și mult așteptat. Povestea începe acum doi ani, când Evgeny și soția sa se pregăteau să-și cunoască fiul. Au mers la o clinică privată, acolo unde soția a avut parte de o cezariană și, câteva ore mai târziu, au auzit primul plânset al fiului lor. Însă chiar din primele minute de viață ale lui Misha, părinții lui au auzit vești terifiante din partea obstetricianului: "Mă tem că bebelușul vostru are sindromul Down." În plus, s-a constatat că Misha avea pneumonie și medicii s-au luptat mult să-i salveze viața.

În cele din urmă, mama lui Misha nu era pregătită să crească un copil cu această afecțiune specială. Ea a insistat că trebuie să-l trimită la un orfelinat. Dar Evgeny a fost categoric cu decizia sa și i-a răspuns că îl va păstra, chiar dacă asta înseamna ca relația cu ea să se termine.

După ce Misha a primit tratament pentru pneomonie și s-a însănătoșit, Evgeny l-a dus acasă și astfel a început lanțul provocărilor parentale. Una dintre cele mai grele probleme a reprezentat-o, desigur, alăptatul copilașului. Din fericire, au existat oameni care nu au rămas indiferenți față de această familie și Misha a fost alăptat cu lapte matern donat. Încă de la nașterea fiului său, Evgeny a fost bombardat cu o mulțime de opinii crude și dure. Dar prietenii adevărați au rămas alături de el și au început să fie activi în viața acestui duo tată-fiu. Au trimis cadouri și lucruri necesare pentru îngrijirea zilnică a bebelușului și în prezent vin mereu să îl viziteze pe Misha și sunt martori la evoluția constantă a acestui copilaș.

Sursa foto: Instagram

Rutina familiei este creată pentru a face cât mai multe lucruri posibile, pentru a ajuta la dezvoltarea fizică a lui Misha. Masajele, activitățile fizice și jocurile au devenit principalele activități ale lui Misha și ale tatălui său. O femeie a organizat un eveniment caritabil și toate fondurile care au fost colectate au fost cheltuite pentru a cumpăra un abonament la piscină pentru micuțul Misha. Acum băiețelul ia lecții de înot cu unul dintre cei mai buni antrenori și tatăl său speră că în curând Misha va învăța să înoate ca un campion.

Una dintre particularitățile copiilor cu sindrom Down este că fiecare dintre ei are talente diferite și capacitatea de a prospera. Evgeny crede cu tărie în potențialul intelectual al lui Misha și lucrează neîncetat la terapia sa ocupațională și logopedică.

Evgeny a declarat pentru Brighside că, deși Misha nu a dobândit încă anumite abilități obligatorii, el nu vrea să-și oblige fiul la anumite lucruri sau să-i stabilească standarde. Îi citește o mulțime de cărți și folosește ceea ce consideră a fi cel mai util sfat pentru a construi programul de dezvoltare al fiului său.

Sursa foto: Instagram

În afară de treburile zilnice de părinte și de slujba sa, acest tată reușește să participe la activități de caritate. Participă la maratoane și ajută la strângerea de fonduri pentru familiile care cresc copii cu nevoi speciale. 

Mama lui Evgeny a fost cea mai solidară persoană din viața celor doi. Când a aflat de diagnosticul lui Misha, nu s-a gândit niciodată că locul băiețelului ar fi într-un orfelinat. Din momentul în care și-a văzut nepotul pentru prima dată, i-a ajutat pe cei doi cu tot ce a putut. Ea spune că nu își poate imagina viața fără nepoțelul său. 

În ciuda tuturor problemelor și provocărilor pe care afecțiunea fiului său i le-a adus lui Evgeny, nu a vrut niciodată să renunțe la fiul său. El crede cu tărie că fiecare copil, indiferent de rasă, culoarea pielii sau particularitățile de dezvoltare, trebuie să fie binevenit într-o familie, iubit și prețuit.

Surse foto: Instagram

Articolul urmator Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.