Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Femeile au mai mult succes când au în preajma lor prietene puternice și deștepte

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Pe cine te bazezi cel mai mult când ai nevoie de un ajutor sau de un sfat legat de familie, viața sentimentală sau de carieră? La o astfel de întrebare, multe femei ar răspunde că partenerul, părinții sau prietenele cele mai bune sunt persoanele care le susțin și la care ar apela oricând au o problemă. Și au dreptate să includă prietenele în cercul de apropiați cu care își împărtășesc necazurile sau la care caută sprijin. Acum există chiar și un fundament științific care atestă că femeile de succes au prietene puternice și deștepte.

grup de prietene

Un studiu publicat în Harvard Business Review a demonstrat că femeile care au un cerc de prietene cu personalitate au mai multe șanse să obțină funcții de conducere și salarii mai mari. „Femeile care aveau un cerc de 1-3 prietene pe care să se bazeze dețineau poziții de conducere și salarii mari de 2,5 ori mai frecvent decât femeile fără prietene apropiate”, scrie Brian Uzzi, autorul studiului.

Un motiv important pentru care femeile cu prietene puternice și deștepte au mai mult succes este faptul că pot apela la sfaturile lor. Femeile trebuie să se confrunte adesea cu provocări mai mari decât bărbații când vine vorba de carieră, iar experiența prietenelor care au trecut prin situații asemănătoare este cu adevărat bine-venită. 

Femeile cu prietene puternice au mai multă autoritate

Studiul de la Harvard a demonstrat că femeile care ocupă posturi de conducere au mai multă autoritate, performanțe mai bune și salarii mai mari dacă sunt sprijinite de un cerc solid de prietene.

„Femeile care au un cerc de relații asemănător cu al bărbaților de succes, ocupând o poziție centrală, dar fără un cerc adevărat de prietene, deși sunt în posturi de lider, au autoritatea cea mai scăzută și salariile cele mai mici”, arată Uzzi, comparativ cu femeile care se pot baza pe prietenele lor.

Prietenele bune sunt un adevărat leac pentru suflet

prietene bune

Beneficiile prieteniei nu sunt vizibile doar în carieră. Un studiu din 2006 a arătat că femeile care au câteva prietene foarte bune au șanse mai mari de însănătoșire în caz de boală, în vreme ce persoanele izolate din punct de vedere social sunt supuse unor riscuri mult mai mari când vine vorba de boli grave. Astfel, femeile fără prietene au un risc dublu de a muri de cancer sau de a avea o recidivă în caz de cancer la sân comparativ cu cele care au chiar și un cerc restrâns de prietene apropiate. Prietenia este, literalmente, cel mai bun medicament pentru trup și un adevărat leac pentru suflet.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!