Gheorghe Mărmureanu, avertisment serios după ultimele cutremure. Cum e afectată România de aceste seisme: ”Se rupe în două”!

Gheorghe Mărmureanu, avertisment serios după ultimele cutremure. Cum e afectată România de aceste seisme: ”Se rupe în două”!

Cristina Gherghina

Vești îngrijorătoare de la președintele onorific al Institutului Național de Fizică, Gheorghe Mărmureanu. Acesta a  dat un semnal de alarmă după ultimele cutremure care au avut loc. 

Activitatea seismică din ultima perioadă care a avut loc în Europa, având ca punct culminat puternic cutremur din Albania de 6,6 grade pe scara Richter, l-a îngrijorat pe Gheorghe Mărmureanu. Conform președintelui onorific al Institutului Național de Fizică, nu vor exista probleme în țara noastră, însă situația nu este atât de roz pentru Africa, unde s-ar putea produce adevărate calamități. 

cutremur

„Africa se rupe în două. Este o acţiune directă a Africii, pentru că deja acum toată lumea este acum convinsă că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Italia, de o parte şi de alta a Mării Adriatice, în Albania şi alte ţări care sunt acolo, inclusiv Serbia, Macedonia.

Tot ce pot să confirm la această oră este că aceste acţiuni ale Africii nu vor afecta România, pentru că văd că sunt numai cutremure de suprafaţă. În Vrancea avem mai mult cutremure de adâncime.

Aceste cutremure de suprafaţă nu pot afecta falia de mare adâncime a Vrancei, care la ultimul cutremur mare de anul trecut a fost la peste 150 km.  Vom vedea  mai târziu ce se mai întâmplă. Africa împinge către nord, se rupe… O parte din ea s-a rupt deja şi acţionează prin sistemul Adria, care înseamnă Marea Adriatică.

Asta va fi o acţiune de lungă durată. Partea dreaptă se rupe şi o ia către India. Partea dreaptă a Africii, împreună cu Madagascarul vor forma un nou continent, care se va depasa către India. Vom vedea ce se mai întmplă pe partea stângă”, a declarat Gheorghe Mărmureanu pentru România TV. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.