Iubire cu jumătate de măsură. Poți iubi două persoane în același timp, la aceeași intensitate?

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Dragostea este un sentiment minunat care ne poate schimba viața. Primele momente ale unei iubiri sunt atât de intense, încât totul ți se pare perfect și nu te gândești că felul în care te simți se va schimba vreodată. Ești convins, literalmente, că lucrurile vor fi astfel pentru totdeauna. 

Dar viața înseamnă transformare, iar sentimentele se supun și ele acestei legi firești. Chiar dacă atunci când ne îndrăgostim de o persoană suntem convinși că nu vom mai simți cu nimeni altcineva aceleași emoții răscolitoare, timpul ne modifică viziunea. S-ar putea să apară altcineva în viața noastră care să ne tulbure, chiar dacă iubim în continuare persoana de care ne-am îndrăgostit. 

Deci, întrebarea-cheie este: poți iubi în același timp două persoane, cu aceeași intensitate? Iată câteva răspunsuri interesante. 

Poți fi îndrăgostit de două persoane în același timp

Poți fi îndrăgostit de două persoane în același timp

Experții susțin că posibilitatea de a-ți împărți inima între două persoane pe care le iubești cu aceeași intensitate nu este exclusă. Credința larg răspândită că nu poți iubi decât o persoană este determinată de faptul că dragostea este un sentiment atât de obsesiv și consumator încât ți-e greu să crezi că o poți dărui către două persoane în același timp.

Sursa foto: Pinterest

Dar felul în care iubești fiecare persoană este unic

Dar felul în care iubești fiecare persoană este unic

Chiar dacă ești îndrăgostit de două persoane, relația cu fiecare în parte este unică. Experta în relații Susan Winter arată că „felul în care iubești cele două persoane din viața ta este diferit”. Dr. Jesse O'Reilly adaugă: „Așa cum ții simultan la mai mulți prieteni deodată, la părinți, copii și alte persoane din viața ta, poți să iubești și doi parteneri diferiți”.

Unii oameni au o percepție mai nonconformistă legată de dragoste

Unii oameni au o percepție mai nonconformistă legată de dragoste

Desigur, dacă ești o persoană tradiționalistă, nu poți concepe ideea de a-ți împărți partenerul cu altcineva. Dar unele cupluri cultivă o viziune mai liberă legată de dragoste, astfel încât sunt deschise către multiple relații simultan. Dacă simți o conexiune romantică puternică față de două persoane în același timp, este vremea să te gândești dacă stilul clasic de relație monogamă ți se potrivește.

„Nu trebuie neapărat să iubești pe cineva mai puțin, dacă iubești și pe altcineva. Aceasta poate fi o perspectivă dificilă (și supărătoare) într-o lume care promovează relația monogamă ca fiind forma finală a iubirii romantice și sexuale, dar, din punct de vedere practic, iubirea partenerilor multipli este de preferat pentru mulți oameni”, arată dr. Jess.

Dacă ești adeptul monogamiei, trebuie să te decizi la ce relație renunți

Dacă ești adeptul monogamiei, trebuie să te decizi la ce relație renunți

Poate că persoanele pe care le iubești nu se împacă cu ideea partenerilor multipli și îți cer să alegi între ele. În acest caz, trebuie să renunți la una dintre iubirile tale și să te decizi pe care o păstrezi. „Dacă nu, le vei pierde pe amândouă”, arată Winter.

În cazul în care îți dai seama că ți-e imposibil să alegi, atunci s-ar putea să fie nevoie să renunți benevol la ambele relații și să te reorientezi către persoane care acceptă poligamia. Vestea bună este că poți oricând să-ți schimbi stilul după ce experimentezi mai multe relații și să te decizi dacă vrei să fii într-o relație unică sau preferi o dragoste liberă, cu mai puține constrângeri și mai mulți parteneri.

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator Citate de Osho despre iubire care o să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.