Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: Ce restricții și obligații apar după 15 mai și în ce condiții se reiau slujbele religioase

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 12 MAI - Klaus Iohannis a susținut, cu câteva minute în urmă, o declarație de presă, în care a anunțat măsurile care vor intra în vigoare după data de 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență.

Declarație în care a punctat următoarele lucruri: "Este obligatoriu purtatul măștii în spații interioare. În magazin, în transportul în comun. Este obligatorie o distanță de 1,5 metri. Este obligatorie igiena mâinilor.Se redeschide comerțul care acces din stradă. Recomandăm autoritățile locale să deschidă parcurile din 15 mai.

Se renunță la declarație în interiorul localității. Totuși, nu trebuie să exagerăm. Să renunțăm la deplasările la care se poate renunța fără sacrificii. În afara localității deplasările sunt interzise, dar cu excepții. Pentru muncă, sport, bicicletă, munca câmpului. Excepțiile vor fi enumerate în decizia Comitetului pentru situații de urgență. De exemplu, cine merge la serviciu, se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale. Atunci va fi nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane.

Pentru deplasările, de exemplu, din comunele din jurul Bucureștiului, nu e nevoie. Dar pentru deplasarea între localități mari va fi nevoie de declarație.

Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate cu condiții. În prima fază în exteriorul bisericii. Masca va fi obligatorie, la fel și distanța de 1,5 metri.

Sportivii profesioniști își pot relua antrenamentele. Competițiile sportive nu vor începe în această primă perioadă (după 15 mai). Sportivii amatori pot activa doar unde este sport individual. Și numai în aer liber. Nu este permis accesul sportivilor amatori în vestiar."

xxx 

În urmă cu câteva minute, a avut loc la Palatul Cotroceni o întâlnire între Președintele Klaus Iohannis și membrii Guvernului Ludovic Orban. Concluziile la care s-a ajuns au fost enunțate de șeful statului și sunt următoarele:

"Am analizat situația în care ne aflăm din pct de vedere epidemiologic. Încep cu ceva legat de zilele care au trecut. Weekendul de 1 mai. Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine. Sunt mulțumit de felul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților. Astăzi am analizat mai multe chestiuni și am luat decizii de mare interes.
Starea de urgență nu va fi prelungită. Data de 14 mai e ultima zi în care mai avem stare de urgență. Epidemia nu a trecut, din păcate. Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală – coafură, frizerie. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele. Dar toate se vor deschide în condiții speciale de distanțare socială. Măștile vor obligatorii în spații publice închise, în mijloace de transport în comun.
Măsurile de relaxare, de mișcare mai liberă, nu se aplică în localitățile care sunt în carantină. Această relaxare nu va avea loc acolo. Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate.
Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile care presupun prezența a mai mult de 3 persoane. Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte foarte speciale, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive deocamdata. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori."

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!