Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

La ce să ne așteptăm în Noaptea de Înviere. Mesajul autorităților pentru români este unul clar

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

ULTIMA ORĂ. Președintele Klaus Iohannis a dat, cu scurt timp în urmă, cea mai bună veste pentru români - restricțiile de circulație se vor ridica de Paște, credincioșii vor putea să participe la slujbele de Înviere!

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Și pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanții Bisericii, în special cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește.

Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte intră în biserică. Creștinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia Paștile, și eu îmi doresc, și așa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfășoare în liniște și în bună rânduială.

Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări. Deci, nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a declarat Iohannis.

-------------------------------------------------------------------------

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis populației cum se vor ține slujbele de Paște în acest an. Potrivit acestuia, slujbele vor avea loc în afara bisericilor, bineînțeles, cu respectarea distanțării sociale între credincioși. ”Eu cred că preoții susțin campania de vaccinare. Voi avea o discuție cu cultele din nou, miercuri, pentru noaptea de Paști, să vedem cum organizăm noaptea de paști ortodox. Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare, în jurul bisericii, etc. S-a putut și până acum se va putea și în noaptea de Paști. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare”.

Prim-ministrul Florin Citu

Cât despre revenirea la normalitate, Cîțu a avut de transmis următoarele: ”În acest moment dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să avem această campanie de succes. Sunt sigur că vom atinge aceste borne, sunt foarte optimist după discuțiile de la Cluj. Toți vor să aibă o normalitate, să fie închiși, deschiși etc. Dacă ai tot personalul vaccinat, vorbim despre o altă situație. Noi vrem cu toții sau nu vrem să revenim la normalitate? Singura cale este vaccinarea. Dacă se ajunge într-o localitate cu 60 % vaccinați, să nu mai existe restricții. Vom vedea, nu știu. Putem să discutăm alte măsuri, pentru personal care este vaccinat, trebuie să existe o primă”.

Declarația prim-ministrului în legătură cu modul în care se vor desfășura Sărbătorile Pascale din 2021 vine în completarea mesajului ministrului de Interne Lucian Bode, care a dezvăluit care vor fi restricțiile de circulație în noaptea de Înviere și până la ce oră vor fi deschise magazinele în Vinerea Mare.

Care sunt restricțiile de circulație în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere circulația va fi permisă între orele 22.00 și 05.00. Lucian Bode a atras atenția că acest interval orar în care se va putea merge pe stradă se referă exclusiv la acele persoane care participă la slujbele religioase. Oficialul le-a transmis celor care nu vor merge la biserică să aleagă să rămână acasă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode

”Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00. În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă. Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”.

 

Surse foto: Facebook, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!