Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Limbajul pisicii: ce încearcă să îți comunice felina ta

Sorina Corneanu

Pisicile au fost considerate mult timp solitare și imprevizibile, doar pentru că limbajul lor a rămas neînțeles oamenilor. Totuși deținătorii de pisici pot descifra destul de ușor limbajul acestora. Pisicile comunică foarte diferit de restul viețuitoarelor, folosind combinații complexe de semne, vocalizare și expresivitate corporală.

pisica mofturoasa

Învață limbajul pisicilor și află ce încearcă să îți spună felina ta!

Mieunatul și torsul. Pisicile se folosesc de sunete pentru a-și exprima emoțiile. Mieunatul, torsul, mormăielile și multe alte sunete, aparent de neînțeles, se pare că au de fapt înțelesuri speciale, în funcție de contextul în care apar. În timp ce pisicile sălbatice nu miaună aproape niciodată pentru a le comunica oamenilor ceva, cele domestice au dezvoltat un limbaj comun cu omul. Oamenii de știință consideră că pisicile domestice care ajung să își comunice nevoile oamenilor îi consideră pe aceștia... pisici. Acest lucru se datorează faptului că doar între pisici se dezvoltă, în mod obișnuit, acest tip de comunicare.

Comunicarea cu ajutorul ochilor. Pisicile comunică adesea cu ajutorul pleoapelor. O dilatare bruscă a irisului poate fi un semn imediat al senzației de frică sau rezultatul unei alte emoții negative puternice. În astfel de momente ar fi ideal să îți liniștești pisica și să îi arăți că nu are motive să se teamă.  

pisica speriata

Pisicile exprimă, de asemenea, emoții cu ajutorul urechilor. În general, cu cât urechile unei pisici se rotesc mai mult, cu atât mai clară este spaima felinei tale sau stresul pe care aceasta îl experimentează. Urechile lăsate pe spate și ascuțite sunt un semn sigur că pisica ta se simte amenintată sau că nu-i place ce faci. Schimbă metoda de joacă, ține cont și de ea și ai grijă să nu insiști în lucrurile care îi displac doar pentru că ție ți se par amuzante! Nu uita că pisile urăsc să fie îmbrăcate, costumate și fotografiate. Oricât de simpatică ar fi pisica ta, atunci când te gândești că ar aduna like-uri pe site-urile de socializare, gândește-te și cât îi dăunezi ei!

Vezi cele mai amuzante momente cu pisici!

Coada pisicii îți spune foarte multe despre starea acesteia. Mișcarea cozii pisicii are întotdeauna un sens mai adânc decât te-ai gândi. Dacă observi că dă apăsat din coadă, este un semn că vrea să te țină la distanță, se simte deranjată, nervoasă și nu are chef de joacă! Știi că vrea să vă jucați doar atunci când coada i se învârte înainte și înapoi, iar atitudinea este una prietenoasă. Fii doar puțin mai atentă la limbajul pisicii tale și vei învăța să comunici eficient cu ea!

Blana poate spune multe lucruri despre starea de sănătate a pisicii. O blană sănătoasă și lucioasă e un semn clar că te bucuri de o pisică sănătoasă și fericită. În schimb, o blană ciufulită, care poate fi ușor asemănată țepilor unui arici, ar trebui să te pună pe gânduri. Felina ta poate fi stresată, iar tu ești cea care greșește undeva. Reanalizează comportamentul tău față de pisică și condițiile pe care i le oferi. Vei găsi imediat răspunsul!

pisica portocalie

Poziția de deschidere totală a a corpului pisicii, ca atunci când se întinde în fața ta, indică multe lucruri la care să fii atentă: încredere, frică sau supunere. Pentru a înțelege mesajul corect, trebuie să legi postura corpului de sunetele pe care le emite pisica și de ceea ce exprimă cu ajutorul ochilor și urechilor. Lucrurile sunt foarte simple. Acordă-i felinei atenția cuvenită și veți avea cea mai frumoasă relație de prietenie!

Pisicile sunt inteligente, dar egoiste în privința teritoriului lor, iar mirosurile pe care le lasă în urmă sunt o manieră clară de a trimite mesajul că teritoriul le aparține. Acestea își pot marca locul folosindu-se de urină, dar pot deveni și agresive, atunci când vor ca tu să înțelegi că un anumit colț este al lor și nu își doresc schimbări care să le dea universul peste cap!

Pe cât de independente și egoiste par pisicile, pe atât de multă sensibilitate și vulnerabilitate ascund. Atunci când decizi să îți împarți spațiul și timpul cu o pisică, nu neglija câteva aspecte de bază: afecțiune, hrană delicioasă, intimitate! Doar ținând cont de aceste trei nevoi esențiale ale pisicii veți putea avea o relație fericită! Ține cont de limbajul pisicilor!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!