Lovitură dură pentru români: ANPC vrea să retragă de la vânzare singurul aliment pe care îl consumăm cu toții!

Lovitură dură pentru români: ANPC vrea să retragă de la vânzare singurul aliment pe care îl consumăm cu toții!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția consumatorului au luat o decizie importantă, în plină pandemie de coronavirus. S-a decis retragerea de pe piață a unui aliment foarte popular în rândul românilor.

Noile reguli au fost deja trimise Comisiei Europene și se așteaptă avizarea acestora. Măsurile au fost luate pentru protejarea populației împotriva infectării cu noul coronavirus și fac referire la un gest pe care mulți dintre noi îl avem atunci când ne alegem alimentele de pe rafturile magazinelor. Așadar, având în vedere că mulți români ating produsele de mai multe ori înainte de la cumpăra, ba chiar la așează la loc și ating altele, reprezentanții ANPC au fost nevoiți să impună reguli mai stricte.

Pâinea neambalată, interzisă de pe rafturi

Se interzice astfel comercializarea pâinii și a produselor de pananificație ce nu au fost ambalate în prealabil pentru că, susțin specialiștii, constituie un pericol pentru consumatori și reprezintă o sursă de transmitere a virusului Covid-19.

Specialiștii recomandă consumatorilor ca atunci când merg la cumpărături să nu atingă produsele fără a purta mănuși pentru că studiile recente au relevat faptul că virusul periculos rezistă pe suprafața pâinii până la opt ore.

Citește și: Moment de răscruce în lupta anti COVID-19: avem vaccin cu eficiență de 90%

"La 30 de minute, o oră, trei ore s-a detectat prezența virusului atât pe pâine, cât și pe ambalajul exterior. Este cel mai indicat să utilizăm un produs ambalat într-un ambalaj de polipropilenă sau polietirenă, în principal un ambalaj din plastic. Pâinea ambalată care este sigură din punctul de vedere al faptului că, indiferent cine atinge fața exterioară a foliei de ambalaj, virusul se transmite prin folia respectivă. Evident, dacă folia nu este deteriorată.", a declarat Cornelia Nichita, profesor la Universitatea din București, conform Playtech.ro. 

Reprezentanții ANPC au trimis deja solicitarea cu noile reguli către Comisia Europeană, prin care s-a cerut ca pâinea și toate produsele de panificație să fie ambalate sau să existe varianta unui vănzător care să înmâneze personal produsele clienților. Acum se așteaptă răspunsul experților de la Bruxelles, iar normele vor intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Surse articol: Playtech.ro / ObservatorZiare.com

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Este recomandat să consumăm pește cu mujdei? Ce ne spune nutriționistul Cristian Mărgărit
Este recomandat să consumăm pește cu mujdei? Ce ne spune nutriționistul Cristian Mărgărit
Test de iubire: cat va dura iubirea ta?
Incepe quiz
Test de iubire: cat va dura iubirea ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.