Luna în care nu este bine să te căsătorești, dacă nu vrei să divorțezi repede

Luna în care nu este bine să te căsătorești, dacă nu vrei să divorțezi repede

Alida Enache

Nici nu mai are rost să vorbim despre cât de importantă este nunta în sine pentru cei care urmează să-și jure iubire veșnică în fața altarului! Ceremonia, fără doar și poate, trebuie să fie una perfectă din toate punctele de vedere. Muzica trebuie să fie perfectă, ținutele trebuie să fie perfecte, atmosfera trebuie să fie perfectă, iar despre mâncare nici nu se mai pune problema!

Cuplurile fac tot posibilul ca ziua lor cea mare să fie de neuitat, iar invitații, la rândul lor, trebuie să se conformeze. Până la urmă, vorbim de un eveniment atât de important pentru cei doi îndrăgostiți. Cine și-ar dori vreodată să strice un astfel de moment?

 Imagine cu o mireasă supărată care stă pe bancă lângă mire

Ei bine, chiar dacă totul pare să meargă strună, s-ar putea să existe anumiți factori externi care să dea lucrurile peste cap. De exemplu: superstițiile, tradițiile din moși strămoși nerespectate și... pisicile negre. Haide să descoperim împreună ce trebuie să faci sau să nu faci pentru a avea o nuntă absolut minunată!

Luna în care nu ai voie să te căsătorești

Se zice că luna mai nu este de bun augur atunci când vine vorba despre marele moment din viața ta. O căsnicie care a început în această perioadă se va termina destul de repede. De ce? Ei bine, totul are legătură cu tradiția ielelor, cel puțin în România.

Timp de cinci săptămâni după sărbătoarea Paștelui, ielele, creaturi din mitologia românească, umblă libere printre noi, cântă și dansează, influențându-ne viața. Bătrânii spuneau că bărbații sunt cei mai predispuși să le audă și să se lase fermecați de ele. Superstițiile păgâne mai sugerează că acei bărbați care se însoară în cea de-a cincea lună a anului vor goni toată viață după zâne.

Romanii erau și ei împotriva nunților pe parcursul lunii mai. În trecut, Ovidiu spunea: “Acea vreme nu e de bun augur pentru mariajul văduvei sau al virginei. Cea care se căsătorește atunci nu va rămâne mult nevastă”.

Această teorie este susținută și peste hotare. În Irlanda, există un proverb vechi care zice: „Căsătorește-te în mai și vei regreta toată viața”. De asemenea, nici în Rusia nu se acceptă ideea legământului veșnic în cea de-a cincea lună a anului: „Precum se scutură florile în mai, așa se vor scutura și petalele iubirii tale”. În Anglia se mai zice că luna mai este aducătoare de ghinion atât în cazul nunților, cât și pentru cei care se nasc atunci. Francezii spuneau că în luna mai a avut loc un legământ între diavol și mama sa, fapt care, în mod evident, nu ar putea aduce nimic altceva în afară de lucruri rele.

Din punct de vedere religios, totuși, nu există nicio interdicție în cazul căsătoriilor pe parcursul lunii mai.

Alte superstiții importante legate de nuntă

O superstiție veche mai susține că zilele de marți, miercuri și vineri nu sunt potrivite pentru a-ți pune pirostiile. De asemenea, verighetele mirilor trebuie să fie din același metal prețios pentru a avea o căsnicie lungă și înfloritoare.

În cazul miresei, se spune că dacă va proba rochia și voalul deodată, va avea parte de ghinion. Ea nu ar trebui nici să se vadă cu o altă mireasă în drum spre biserică, dacă nu vrea să ducă o viață grea. Iar dacă va scăpa buchetul de flori în timpul slujbei, înseamnă că va divorța într-un timp foarte scurt de alesul ei. Mai mult, rochia verde de mireasă este aducătoare de rele.

În schimb, dacă mireasa îl va hrăni pe mire în timpul petrecerii, va mânca toată viața alături de acesta. Chiar și plânsul la propria nuntă este un semn bun. Dacă mireasa varsă lacrimi la nuntă, se spune că mariajul ei va fi unul liniștit și armonios.

Pisica neagră, totuși, este aducătoare de noroc în acest caz. Mirii care văd o pisică neagră sau o broască în timp ce merg spre biserică se vor bucura de o viață fericită, îmbelșugată.

Acum că ai aflat care sunt cele mai importante superstiții de care trebuie să ții cont atunci când te pregătești de ziua ta cea mare, cu siguranță că vei avea parte de o nuntă absolut perfectă! Iar dacă nu va fi așa, nu te alarma prea tare! Până la urmă... sunt doar niște vorbe vechi. Nu-i așa?

Citește și: Cele mai neobisnuite si fascinante locuri pentru fotografiile de nunta

Surse articol: Playtech, Fanatik, Ego

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Superstițiile de care să ții cont de ziua de naștere dacă vrei noroc și bogăție
Superstițiile de care să ții cont de ziua de naștere dacă vrei noroc și bogăție
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!
Incepe quiz
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.