Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Manifestul pentru Dreptul la Educatie – implica-te si semneaza petitia pentru schimbarea educatiei din Romania

Redactor Divahair.ro

Organizatia Salvati Copiii invita pe toti cei care cred ca educatia ar trebui sa fie o prioritate pentru Romania sa adere la Manifestul pentru Dreptul la Educatie prin care propune autoritatilor 10 prioritati pentru schimbarea sistemului de educatie.

Manifestul pentru Dreptul la Educatie a fost lansat public, vineri, 30 octombrie, in prezenta ambasadorilor Festivalului Brazilor de Craciun Andi Moisescu, Andreea Raicu, Corina Barladeanu si Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.


„2.700 de sustinatori Salvati Copiii si ai Festivalului Brazilor de Craciun au semnat pana acum petitia pentru schimbarea educatiei din Romania. Suntem increzatori ca vom avea sprijinul multor persoane care vor adera la Manifestul pentru Dreptul la Educatie si il vor face cunoscut la nivel national astfel incat sa ajungem la un numar cat mai mare de semnaturi care sa genereze schimbarea sistemului educatiei”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania.

„Vorbesc despre educatie de cate ori am ocazia pentru ca mereu a facut parte din suferinta noastra, sau mai precis suferinta noastra are legatura cu modul in care am primit educatie”, a spus Andi Moisescu, Presedintele Salvati Copiii.

„Imi doresc sa traiesc intr-o tara in care oamenii sa aiba parte de educatie”, a spus Andreea Raicu, care este direct implicata in raspandirea Manifestului pentru Dreptul la Educatie.

Organizatia Salvati Copiii ii invita pe toti cei care doresc sa  semneze petitia pentru schimbarea educatiei din Romania pe site-ul salvaticopiii.ro sau pe petitieonline.ro.
In perioada urmatoare voluntarii Salvati Copiii vor merge in vizita la diferite companii pentru a facilita accesul angajatilor la semnarea petitiei si sustinerea manifestului.

Cele 10 obiective ale manifestului aduc in discutie problemele urgente cu care se confrunta elevii din sistemul de invatamant si propun un proces transparent de finantare al educatiei. Manifestul insotit de semnaturi va fi trimis Ministerului Educatiei, dar si celor doua comisii parlamentare pentru educatie din Parlamentul Romaniei.


Cele 10 prioritati ale Manifestului pentru Dreptul la Educatie sunt:

-    Utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educatie si transparenta in folosirea banilor publici;
-    Asigurarea accesului universal la educatie prescolara, primara si secundara pentru toti copiii;
-    Imbunatatirea calitatii educatiei printr-o mai buna formare initiala si continua;
-    Curriculum modern, actualizat stiintific si bazat pe cercetari si bune practici privind educatia copiilor;
-    Incluziunea scolara a copiilor cu dizabilitati;
-    Adoptarea si implementarea Strategiei nationale si a planului de actiune privind educatia timpurie;
-    Introducerea educatiei interculturale si a educatiei pentru toleranta si eliminarea discriminarii si, totodata, introducerea unor sisteme de prevenire si eliminare a violentei in scoli;
-    Participarea copiilor in procesul decizional al scolilor (obiectiv propus de  copii);
-    Asigurarea serviciilor de consiliere prin cresterea numarului de consilieri scolari, astfel incat unui consilier sa-i revina 300 de elevi;
-    Consolidarea cooperarii dintre sectorul public si organizatiile neguvernamentale.

Festivalul Brazilor de Craciun, in sprijinul educatiei

Organizatia Salvati Copiii a lansat cea de-a XV-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun, eveniment de strangere de fonduri pentru asigurarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul copiilor proveniti din medii defavorizate. La fel ca in fiecare an, si in 2015 unii dintre cei mai cunoscuti designeri vor crea, exclusiv pentru aceasta ocazie, brazi de Craciun care vor fi apoi licitati. Fiind una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina proiectele educationale derulate de Salvati Copiii Romania.

Despre Festivalul Brazilor de Craciun

Festivalul Brazilor de Craciun este cel mai important eveniment de Business Charity & networking anual, organizat de Salvati Copiii Romania, in cadrul caruia are lor strangerea de fonduri si care are ca centru de interes o licitatie speciala de brazi de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai apreciati designeri, precum Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacsu, Iris Serban si multi altii.  

Atractia principala a calendarului social de iarna, Festivalul Brazilor de Craciun reuneste la fiecare editie peste 250 de invitati din mediul business, politic, media si artisti, care se bucura de un spectacol inedit, gazduit in fiecare an de Andi Moisescu & Andreea Raicu, dar si de o cina speciala. Aflat la cea de-a XV-a editie, impactul festivalului este unul deosebit, reusind colectarea a peste 3 milioane de euro, cu care au fost ajutati 23.260 de copii.
De altfel, in ceea ce priveste Gala 2014, suma totala colectata a fost de 280.000 de euro, care a ajutat la integrarea in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala a 2.000 de copii si a famiilor acestora.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!