Miscarea feminista se muta in lumea modei! Vezi campania Emmei Watson!

Miscarea feminista se muta in lumea modei! Vezi campania Emmei Watson!

Andreea Gluh, redactor

La finalul lunii septembrie a anului 2014, Emma Watson, numita ambasadoare a bunavointei in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, a demarat campania "He for She" ("El pentru Ea"). Totul se centreaza pe ideea disparitiei discriminarii sexuale, adevarata notiune de feminism fiind adusa in prim plan. In acest scop, ea a tinut si un discurs emotionant, despre care poti afla mai multe de aici. Un an mai tarziu, Emma isi continua campania si intentioneaza sa faca astfel incat ecourile ei sa ajunga, pas cu pas, in toate domeniile si industriile. In momentul de fata, este vorba despre fashion.

Descopera, in cele ce urmeaza, cum este vazuta miscarea feminista de catre designerii si specialistii in domeniu!

Miscarea feminista ia cu asalt catwalk-ul

Probabil ca pana acum nu te-ai fi gandit ca adeptii miscarii feministe au ceva de comentat cand vine vorba despre industria fashion, avand in vedere faptul ca cele mai multe modele sunt femei. Ei bine, este vorba despre alte aspecte pe care Emma Watson a vrut, de aceasta data, sa le scoata in evidenta. In acest scop, ea a purtat un dialog deschis cu cateva nume mari ale industriei, printre care se numara designerii Stella McCartney, Bella Freud, Jonathan Saunders si Erdem Moralioglu.

Fiecare intervievat a avut o alta orientare cand a venit vorba despre feminism, unii fiind sustinatori infocati ai miscarii, altii, preferand sa fie umanisti, fara a inclina balanta in favoarea unui sex sau a altuia. Cu toate acestea, la final, cu totii au fost de acord ca femeile si barbatii trebuie sa aiba aceleasi drepturi in societate, incepand de la concediile de maternitate si paternitate pana la plata salariilor. De asemenea, trebuie sa se tina seama de modul in care este prezentata imaginea femeii. In prezent, in industria fashion, exista tendinta de a portretiza femeia drept o fiinta fragila, cand de fapt ea este la fel de puternica si de capabila precum barbatii. Drept dovada stau carierele unor femei celebre, cum ar fi redactorul sef al revistei Vogue, Anna Wintour, sau fondatoarea si directorul executiv al Net-a-Porter, Natalie Massenet.   

Iata si videoclipul in care poti urmari declaratiile designerilor in ceea ce priveste miscarea feminista!

Miscarea feminista pe care Emma Watson si alte nume celebre au demarat-o se doreste a fi o modalitate de a promova egalitatea intre sexe, pentru ca discrepantele sociale sa dispara, incetul cu incetul. 

Sursa foto: stylebistro.com

Articolul urmator
O fată „care nu știe să zâmbească" devine model și dovedește că frumusețea strălucește în multe feluri
O fată „care nu știe să zâmbească" devine model și dovedește că frumusețea strălucește în multe feluri
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.