Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Muzeul Astra isi expune mostenirea etnografica

Redactor Divahair.ro

Complexul National Muzeal ASTRA are placerea si onoarea de a va invita vineri, 4 noiembrie 2011, orele 1400 la vernisajul expozitiei Mostenirea etnografica a Muzeului ASTRA. Tezaure din patrimoniul Muzeului Asociatiunii, eveniment ce va avea loc la Casa Artelor din Piata Mica, nr. 21, Sibiu.

Expozitia Mostenirea etnografica a Muzeului ASTRA. Tezaure din patrimoniul Muzeului Asociatiunii constituie un eveniment cultural de marca pe care Muzeul ASTRA il organizeaza cu prilejul implinirii a 150 de ani de la infiintarea Asociatiunii Transilvane pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman ASTRA, la Sibiu, in 1861.

Inaugurat la 19 august 1905, Muzeul Asociatiunii a fost deschis publicului printr-o mare expozitie etnografica si istorico-culturala, in cadrul careia patrimoniul etnografic a fost dominant, fiind apreciat de numerosii vizitatori care au trecut pragul Palatului ASTRA. Au fost prezentate atunci obiecte specifice romanilor din Transilvania: port popular, obiecte de lemn si de cult, ceramica, un interior de locuinta taraneasca realizat dupa recomandarile Programei expozitiei, lansate in 1904, dar si fotografii etnografice, papusi in costume populare de sarbatoare si machete ce aveau rolul de a ilustra morile, teascurile si joagarele care functionau la acea vreme pe intreg teritoriu Ardealului. Pana in anul 1950 colectiile etnografice al Muzeului Asociatiunii au sporit considerabil.

Complexul National Muzeal ASTRA, prin Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA este astazi trezorierul valorilor patrimoniale mostenite de la Muzeul Asociatiunii. S-au pastrat cu deosebit respect obiectele etnografice care au supravietuit vicisitudinilor carora colectiile au fost supuse in timpul regimului comunist.

In registrele inventar actuale, figureaza 9.002 obiecte inregistrate sub sigla "A", impartite in urmatoarele colectii: broderii, port-textile, obiecte de cult, obiecte de lemn, os, fier, ceramica si papusi.

Prin intermediul expozitiei Mostenirea etnografica a Muzeului ASTRA. Tezaure din patrimoniul Muzeului Asociatiunii dorim sa recream atmosfera „de basm" a expozitiei inaugurale din anul 1905, iar prin multimea pieselor-exponat si a documentelor care contureaza activitatea Asociatiunii, speram sa le dam viata.

Expozitia va fi deschisa publicului pana in 15 ianuarie 2012, de marti pana duminica, intre orele 9-17.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!