Nu te-ai atinge de ele, dar aceste prăjituri sunt delicioase dacă ai curaj să le guşti

Nu te-ai atinge de ele, dar aceste prăjituri sunt delicioase dacă ai curaj să le guşti

Redactor Alexa Galgau

Ne-am obișnuit ca mâncarea și deserturile să fie cât mai apetisante și în ultima vreme se pune foarte mult accentul pe arta decorării deserturilor. Această artă, însă, poate să însemne și realizarea unor prăjituri delicioase care șochează prin aspectul lor bizar. Există artiști care realizează cele mai "dezgustătoare" deserturi, însă cei care au curajul să le guste, au o adevărată revelație și își dau seama că, într-adevăr, aparențele pot înșela complet.

Descoperă câteva prăjituri delicioase de care probabil nu te-ai atinge în mod normal, dar care compenseaza prin gustul incredibil pentru aspectul mai puțin apetisant.

Prăjituri delicioase: aparențele înșală

Cine s-ar încumeta să taie o felie de...creier? Nu este un scenariu de film horror, ci poate deveni realitate dacă ai în față un desert inedit, într-o formă care ar putea să îi sperie chiar și pe cei mai curajoși degustători. Deserturile de mai jos poate că sunt potrivite de pus pe masă doar de Halloween, dar nu poți să negi că sunt adevărate opere de artă, chiar dacă vorbim despre o artă mai neconvențională!

Prăjitura delicioasă în formă de... gândac

 Gândacul de mai jos este poate singurul gândac din lume care ți-ar putea deveni drag, pentru că este și unul dintre cele mai bune torturi din care ai putea gusta. Poate te întrebi cine ar vrea un asemenea tort pe masă? Ei bine, se pare că există destui oameni care s-au îndrăgostit de arta decorativă puțin morbidă a artistei Katherine Dey, creatoarea acestui tort delicios.

Ca să îți faci o idee, află că este vorba despre un blat delicios din cacao, tăiat în forma respectivă și scobit în interior, apoi dat cu un strat de cremă de ciocolată și umplut cu cremă Boston, un deliciu fin de vanilie. Tortul este acoperit cu fondant și pictat cu mult talent astfel încât să arate ca un gândac înfricoșător.

 

 

A photo posted by David (@davex_rvn) on

Brioșe cu...coșuri

Cei mai mulți oameni simt o scârbă teribilă când vine vorba despre stoarcerea coșurilor, însă exista o situație în care acest lucru ar putea deveni foarte plăcut. Niște cofetari din California au avut o idee cel putin bizară și au făcut niște brioșe cu coșuri, care pot fi stoarse, spre teroarea sau, dimpotrivă, amuzamentul clienților.
Brioșele pufoase sunt pe cât de ciudate, pe atât de gustoase. Pentru a face "coșurile", cofetarii au scobit puțin brioșele și le-au umplut cu cea mai bună cremă de vanilie și lămâie. Apoi, au creat "pielea" din pastă de zahăr și au creat un orificiu în ea prin care să poată ieși "puroiul".

 Cupcakes cu părți din corp

Acesta este un desert care cu siguranță ar face senzație de Halloween! Niște prăjituri delicioase pot fi transformate cu ușurință în produse de "coșmar" cu ajutorul marțipanului, care poate fi modelat în cele mai diverse forme. În cazul de fața, marțipanul pe care cei mai mulți dintre noi îl adorăm pentru gustul intens de migdale este transformat în degete și alte părți ale corpului. Aceste cupcakes sunt fără îndoială excepționale ca gust, dar trebuie să ai curaj ca să guști din ele, nu?

Tort în formă de creier

Probabil cea mai înfricoșătoare prăjitură delicioasă din lista noastră este tortul în formă de creier, realizat cu atâta măiestrie, încât ar reuși să răscolească la prima vedere stomacul oricui. Ce se ascunde dincolo de aspectul nu tocmai ademenitor? Este vorba despre unul dintre cele mai bune și mai rafinate torturi din lume: Red Velvet Cake. Blatul incredibil de pufos este de un roșu intens și apetisant, iar crema folosită este din unt, zahăr și vanilie, deci destul de simplă, dar un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Partea cea mai grea este realizarea șanțurilor creierului – acestea se fac din pastă de zahăr, peste care se toarnă apoi cu generozitate gem de zmeură.

 

Aceste prăjituri delicioase ne demonstrează că nu trebuie să ne luăm întotdeauna după aparențe, deși, în acest caz, aspectul lor înfricoșător este rezultatul muncii minuțioase a unor oameni foarte talentați.

Îți plac deserturile "horror"? Încearcă aceste rețete de prăjituri numai bune de Halloween, cu care să îți surprinzi prietenii și familia!

Articolul urmator
Dănuț are doar 17 ani dar duce pe umeri griji uriașe. Își îngrijește mama cu venituri minime și face față provocărilor vieții
Dănuț are doar 17 ani dar duce pe umeri griji uriașe. Își îngrijește mama cu venituri minime și face față provocărilor vieții
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?
Incepe quiz
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.