Nu vrei să faci sex până nu sunteți soț si soție? Cuvintele magice prin care îți vei convinge partenerul să te aștepte

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Te afli la primele întâlniri cu un bărbat și ești îndrăgostită până peste urechi. Gesturile lui te încântă și ți se pare că este menit pentru tine. Cu toate acestea, ai un principiu: nu vrei să faci sex înainte de nuntă, însă nu prea știi cum să-i spui iubitului tău acest lucru, mai ales că ți-e teamă să nu-l pui pe fugă.

Iată care este sfatul experților pentru a putea comunica mai ușor decizia ta și a fi cât mai convingătoare atunci când o faci.

mireasa

Ai încredere în decizia ta

În primul rând, trebuie să fii convinsă că decizia ta este cât se poate de normală. A dori să faci sex după nuntă este la fel de îndreptățit ca a face sex ocazional (cu condiția să fie sigur).

Analizează-ți foarte clar motivele pentru care vrei să faci sex după căsătorie, pentru că astfel vei ști cu claritate de ce ai luat această decizie și vei putea comunica încrezătoare ce dorești de la partenerul tău. Atunci când ești conștientă de valorile tale, devii mult mai puternică și ești gata să-ți asumi deciziile chiar și în situații în care te simți presată sau vulnerabilă.

Fii atentă și nu-ți judeca partenerul fiindcă are alte opinii decât tine privind sexul înainte de căsătorie.

Vorbește despre ce simți înainte ca lucrurile să se înfierbânte

Dr. Joshua Klapow, psiholog clinician, sugerează că trebuie să-i spui partenerului despre decizia ta în cadrul unei conversații neutre, înainte să deveniți prea apropiați. Dacă îl refuzi mai târziu, într-un moment de pasiune, s-ar putea simți respins, frustrat și complexat și ar putea interpreta negativ decizia ta de a face sex după căsătorie.

Atunci când îți exprimi opinia într-o circumstanță nonsexuală, șansele ca decizia ta să fie mai bine înțeleasă și acceptată de persoana iubită sunt mult mai mari.

Nu este nevoie să faci asta chiar de la prima întâlnire, mai ales dacă te simți stânjenită. Experții recomandă să  aștepți până la a doua sau a treia întâlnire sau până când simți că lucrurile încep să ia o turnură mult prea... fizică. De exemplu, dacă partenerul te invită la el acasă, este necesar să-i sugerezi din start că nu veți face sex.

Experții sunt de acord că astfel de lucruri trebuie vorbite față în față, așa că evită să-i comunici decizia ta la telefon sau prin mesaje. De asemenea, trebuie să fii conștientă că nu poți controla reacția iubitului tău, care s-ar putea să se retragă dacă nu este de acord cu tine. Este dreptul lui, așa cum este dreptul tău să aștepți până după căsătorie momentul special în care vei face dragoste.

Cum să vorbești convingător despre decizia ta

În primul rând nu trebuie să fii prea vagă, ci trebuie să-i spui că este vorba despre sex, să-i explici care sunt granițele tale și cât poți accepta din partea sa înainte de căsătorie. Intimitatea cuprinde o gamă foarte largă de manifestări și trebuie să-i spui cu precizie ce accepți și ce nu în relația voastră.

În al doilea rând, vorbește-i despre principiile și valorile tale, despre ceea ce este important pentru tine. „Spune-i că este vorba despre convingerile și credințele tale, nu despre faptul că nu ești atrasă de el”, arată dr. Klapow.

cuplu casatorit

Dacă te simți stânjenită, poți face o repetiție înainte, chiar poți ruga o prietenă să te ajute și să faci un joc de rol, pentru a fi mai convingătoare când vorbești cu iubitul tău.

Dacă partenerul tău nu pare dispus să accepte ce i-ai spus și încalcă limitele pe care i le-ai cerut, este posibil să nu vă fie menit să fiți împreună. Iar dacă încearcă să te facă să te simți prost, să te rănească prin cuvintele sale sau să te învinovățească, este cazul să întrerupi legăturile. O persoană care te iubește cu adevărat poate să nu fie de acord cu decizia ta, dar va fi dispusă să aștepte și să-ți respecte decizia.

Chiar și unele vedete se abțin de la sexul premarital

Frumoasa cântăreață Ciara face parte dintre vedetele care au optat pentru sexul după căsătorie. Artista s-a întâlnit mai bine de un an cu iubitul ei, Russel Wilson, fără să facă dragoste cu el. Unul dintre motivele principale a fost de natură religioasă, Russel fiind creștin practicant.

ciara si russel

Sursa foto: Pinterest

Chiar dacă li s-a părut o mare provocare să se abțină de la sex până la nunta lor din 2016, cei doi au respectat decizia luată împreună, ceea ce le-a permis să construiască o relație solidă și bazată pe încredere.

„A fost nevoie de multe rugăciuni”, a comentat Ciara, vorbind despre perioada în care ea și Russel s-au abținut de la relații intime. „Am învățat că nu trebuie să-ți dăruiești corpul doar pentru ca cineva să te placă”, a mai adăugat ea.

Surse foto: iStock

Articolul urmator 15 moduri simple și tandre prin care să îți faci mama fericită

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.