Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Nu rata expozitia de obiecte textile in cadrul Muzeului National al Unirii

Redactor Divahair.ro

Miercuri, 23 noiembrie 2011, ora 12.00, la Muzeul National al Unirii Alba Iulia va fi vernisata expozitia „Obiecte textile salvate prin conservare - restaurare".

Structurata pe patru sectiuni, expozitia prezinta obiecte textile restaurate in cadrul laboratorului de restaurare a Muzeului National al Unirii din Alba Iulia pe parcursul a trei decenii de activitate. Astfel, sunt aduse in fata publicului textile arheologice datate secol XVIII, provenite din sapaturi arheologice de salvare de la Alba Iulia si Sebes. Tot cu aceasta ocazie pot fi vizualizate steaguri apartinand unor societati culturale sau steaguri de breasla, textile de factura religioasa si nu in ultimul rand obiecte de arta decorativa si textile etnografice.

Aceasta manifestare este adresata atat specialistilor, cat si publicului larg care are posibilitatea sa descopere prin imagini etapele parcurse de piese de la faza de degradare pana la finalizarea procesului de restaurare.

Realizata de un colectiv de specialisti: Sorina Voju, Ileana Partenie, Dan Anghel, Viorica Pirv si Daniela Zudor, expozitia este insotita si de un catalog care si-a propus prezentarea celor mai reprezentative piese textile ce au trecut prin procesele de restaurare ale laboratorului muzeului albaiulian.

Manifestarea este organizata in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, de catre Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia, Institutia Prefectului Judetului Alba, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Alba si Muzeul National al Unirii Alba Iulia.

Expozitia este gazduita de muzeul albaiulian in perioada 23 noiembrie-12 decembrie 2011.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!