Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Numerele care îți influențează viața în mod negativ

DivaHair

Numerologia este o știință foarte importantă, în special în cultura asiatică, unde oamenii își ghidează viața în funcție de banalele cifre de care cu toții ne lovim zi de zi.

Probabil mulți dintre noi ne ferim de numărul 13, pentru că se spune că poartă ghinion. Însă în cultura orientală și alte cifre sunt de evitat, ba chiar sunt mai „de speriat” decât 13.

Iată care sunt numerele considerate purtătoare de ghinion sau, mai rău, aducătoare de moarte în diferite culturi.

Trei

În cultura japoneză, dacă trei persoane vor să facă o fotografie, acesta nu este cel mai inspirat lucru. Conform credinței, în cazul în care nu se respectă această superstiție, persoana care stă așezată în mijloc, în fotografie, va muri în curând.

Patru

În China, 4 este considerat un număr aducător de moarte. Motivul? Se pronunță „sie”, adică identic cu modul în care se pronunță cuvântul moarte în limba chineză. În estul Chinei există mulți zgârie-nori unde nivelurile clădirilor cu numerele 4 sau alte combinații crescătoare ale acestei cifre nu sunt numerotate. De altfel, nici pe ușile lifturilor nu se regăsesc aceste numere. Așadar, să nu te mire dacă, atunci când vei ajunge în Hong Kong, vei vedea că de la nivelul 3 se trece direct la nivelul 5. Nu, acest lucru nu se întâmplă pentru că oamenii de acolo nu știu să numere, ci este efectul unei superstiții adânc înrădăcinate în conștiința asiatică.

Nouă

Rămânem la cultura asiatică și revenim în Japonia, unde și numărul 9 este văzut ca o piază-rea. La japonezi, 9 este numărul care simbolizează tortura sau suferința, motiv pentru care se feresc de el. Atât de tare, încât anumite companii nu îl folosesc niciodată în numerotarea produselor lor.

17

Italienii sunt superstițioși nu doar când vine vorba de numărul 13, ci și de ... 17. Scris în cifre romane, XVII, literele pot forma cuvântul VIXI, care în italiană înseamnă sfârșitul vieții.

666

Orice creștin știe că 666 simbolizează numărul Fiarei și toată lumea se ferește de această cifă, considerată purtătoare de ghinion sau, mai rău, aducătoare de moarte. Ba chiar există în documentele medicale și o boală, Hexakosioihexekontahexafobia, adică fobia față de numărul 666. 

Tu crezi în numerologie? Care sunt superstițiile tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!