O bătrână îi oferă adăpost unei fete de pe stradă. A doua zi, aceasta dispare și lasă în urma ei o geantă plină cu bani

O bătrână îi oferă adăpost unei fete de pe stradă. A doua zi, aceasta dispare și lasă în urma ei o geantă plină cu bani

Alida Enache

Cele mai minunate lucruri se întâmplă de fiecare dată oamenilor buni. Bunăvoința, iubirea și respectul nu rămân niciodată nerăsplătite. În acest caz, o femeie care și-a oferit ajutorul și mila fără a aștepta nimic la schimb a primit exact ce avea nevoie la momentul respectiv: un sac plin cu bani. Miracolele chiar există, așa că te invităm să descoperi povestea uimitoare a lui Sarah, o femeie cu suflet mare de 78 de ani din Texas, Huston!

Sarah s-a născut în Texas și tot acolo și-a petrecut copilăria, dar și mare parte din viață alături de soțul ei, Pete. Din păcate, bărbatul murise cu un an înainte de a avea loc întâmplarea care i-a schimbat viața soției sale. Atunci când trăia, el era unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați locuitori ai cartierului respectiv, dar și singurul care avea puterea de a-și proteja casa și iubirea vieții de oamenii rău intenționați.

 Imegine cuo femeie bătrână care stă la geam și numără bani

Sarah și Pete erau proprietarii unei căsuțe mici, vechi și modeste, care era amplasată între altele două extrem de luxoase. Locuințele scumpe îi aparțineau lui Chris Shepherd, un veteran de război care devenise fermier și care investea în imobiliare. Aceasta era impresionat de cartierul în care locuia Sarah, fiind un loc atât de cald și primitor, și își dorea să cumpere toate casele dărăpănate de acolo pentru a le transforma în vile de lux și pentru a face afaceri cu ele. Majoritatea localnicilor au fost încântați de voința veteranului, dar și de sumele colosale pe care era dispus să le plătească în schimbul locuințelor, așa că i-au vândut acestuia căminele lor și au plecat în lume pentru a-și căuta un nou cuib.

În schimb, Sarah și Pete nu au fost deloc încântați de ceea ce făcea domnul Sheperd, așa că au refuzat să îi vândă acestuia și casa lor, chiar dacă nu se prea descurcau cu banii. Aveau atât de multe amintiri acolo și nu ar fi putut renunța la ele. Cei doi și-au crescut singurul lor fiu acolo, pe Shawn, și sperau că vor lăsa casa în grija lui, după ce ei nu vor mai fi. Cât încă era în viață, Pete a reușit să-l țină la distanță pe Sheperd, făcându-l să înțeleagă că nu va putea avea niciodată culcușul lor. Chiar și așa, lucrurile au luat o altă întorstătură atunci când bătrânul a trecut de partea celor drepți, căci Sarah nu avea puterea de a se proteja singură. La doar două săptămâni după înmormântare, fermierul cel bogat a venit cu o propunere către bătrână.

„Știu că lucrurile vor fi mai grele pentru tine acum că Pete nu mai este, dar sunt pregătit să-ți fac viața mai ușoară. Ia banii pe care ți ofer și mută-te oriunde altundeva... unde vrei tu. Îți promit că te voi lăsa în pace după aceea”, i-a spus Sheperd.

„Nu voi face așa ceva, domnule. Îți sugerez să mergi în altă parte dacă vrei să faci bani.”, i-a răspuns Sarah, extrem de supărată.

„Nu mai fi încăpățânată, Sarah. Știi bine că ai nevoie de acești bani. Am auzit că fiul tău a rămas fără loc de muncă de curând, nu crezi că are nevoie de ajutor? Ajutor pe care doar banii îl pot oferi?”, a mai adăugat fermierul.

"Fiul meu nu mi-a cerut un astfel de ajutor, iar dacă are probleme, asta se întâmplă pentru că trece printr-o perioadă dificilă. Fii sigur că dacă va avea nevoie de sprijinul meu, i-l voi oferi și fără banii tăi!", i-a mai zis bătrânica.

Imediat după ce a plecat fermierul, Sarah i-a trimis un mesaj fiului său și l-a rugat să vină acasă. Shawn nu a putut să o refuze, așa că a și pornit spre locuința mamei sale. Chiar când apunea soarele, băiatul a ajuns la casa părintească și a fost întâmpinat de mama sa, care l-a așteptat în fața porții. Bătrânica și-a îmbrățișat fiul, iar apoi i-a spus:

„Trebuie să angajăm un avocat. Domnul Sheperd nu vrea să se dea bătut, iar eu nu pot duce singură lupta cu el. Trebuie să ne protejăm casa!”

„Cred că trebuie să depășim acest moment, mamă. Eu zic că ar trebui să ne mutăm într-un loc nou și să profităm de banii pe care îi vom primi.”, i-a răspuns Shawn.

"Ce? Vrei să vând casa noastră? Dar aici sunt toate amintirile noastre!", a adăugat bătrâna, supărată de reacția fiului ei.

„Știu asta, dar chiar avem nevoie de bani acum.”, a mai adăugat Shawn.

„Această casă este toată viața mea și nu voi renunța la ea, iar dacă ai fi cu adevărat fiul tatălui tău, m-ai ajuta să o protejez”, a spus Sarah, încheind definitiv discuția.

După acest conflict, Shwan și mama sa nu au mai vorbit unul cu celălalt timp de un an.

Într-o noapte furtunoasă, în timp ce stătea întinsă în pat și asculta sunetul ploii, Sarah a auzit o lovitură în ușă. Deși era foarte speriată, aceasta s-a dus spre intrarea casei și a strigat: „Cine este acolo?”

Te rog lasă-mă să intru”, a răspuns o voce de femeie.

„Cine ești tu?" a repetat Sarah.

„Sunt Rakeesha! Îmi pare rău că te deranjez, dar te rog, pot să rămân aici? M-am rătăcit și nu pot ajunge acasă. Este furtună!”, a mai adăugat femeia.

Bătrânei îi s-a făcut milă de femeia fără adăpost și nu a putut rămâne indiferentă în fața cererii femeii, așa că a primit-o la ea în casă. A avut grijă de ea toată noaptea, dar spre dimineață, Rakeesha a fugit. Femeia i-a lăsat un bilețel pe canapea, prin care i-a transmis: „Mulțumesc că m-ai găzduit, m-ai ajutat să scap. Ți-am lăsat ceva în semn de recunoștință la intrare”. Imediat după ce a citit mesajul, Sarah s-a îndreptat către ușă și a descoperit o geantă... plină cu bani. Ce surpriză! Bătrânica nu putea crede ce se întâmplă. Și-ar fi dorit să o poată găsi pe femeie și să vorbească cu ea, să-i mulțumească pentru ajutor. Chiar avea nevoie de banii aceia.

Imgine cu o geantă plină cu bani

Tot în acea seară, ea a aflat de la știri că fiica unui milionar a dispărut și că oricine ar putea furniza informații despre ea va fi răsplătit cu o sumă considerabilă. Nu a durat mult până când aceasta să-și dea seama că femeia dispărută este chiar Rakeesha, cea pe care o adăpostise peste noapte. A vrut să raporteze acest lucru, însă s-a gândit că îi va face rău femeii, așa că a renunțat la idee. După doar o lună de la acest eveniment, Sarah a primit un plic cu o scrisoare din partea ei.

„Îți mulțumesc că mi-ai salvat viața și că nu m-ai dat pe mâna poliției. Sunt sigur că ai aflat de dispariția mea de la știri. Mi-ai dat șansa de a mă elibera. Nu am vrut să mă căsătoresc cu un bărbat pe care nu îl iubeam, așa că am fugit. Crede-mă, nu există fericire mai mare decât sentimentul de libertate... și tocmai pentru asta vreau să-ți dau casa mamei mele. Trebuia să locuiască acolo, dar a murit. A fost mereu lângă mine, iar tu îmi amintești atât de mult de ea. Mulțumesc și la revedere.", a împărtășit Rakeesha cu bătrâna.

Lângă scrisoare, în plic, erau și cheile de la noua casă a lui Sarah. Femeia și-a făcut bagajele și în doar câteva ore, un șofer a venit să o ducă la noua ei locuință de vis. După aceea, ea a fost de acord să-și vândă casa cea veche și i-a dat banii primiți fiului ei. Într-un final, cei doi s-au împăcat, în ciuda conflictului pe care l-au avut în trecut.

„Totul este bine când se termină cu bine”, a șoptit ea, mulțumită, în timp ce se întindea în noul său pat extrem de confortabil și luxos.

Citește și: O fetiță cu autism întrerupe o nuntă, după ce confundă mireasa cu Cenușăreasa. Ce se întâmplă după

Sursă articol: Amomama

Surse foto: iStock

Articolul urmator
„Confruntarea”, a doua carte din seria „Metafora puterii”. Recenzia unei distopii pline de acțiune
„Confruntarea”, a doua carte din seria „Metafora puterii”. Recenzia unei distopii pline de acțiune
Câte fețe ai?
Incepe quiz
Câte fețe ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.