Adevarata Stare de Bine

Obama versus Trump: cum tratează un bărbat adevărat o femeie

Joi, 26.01.2017
de Andreea Baluteanu

Pe lângă momente pline de patriotism, jurăminte de apărare a intereselor americane şi o ceremonie plină de semnificaţii, învestirea lui Donald Trump în funcţia de Preşedinte a suscitat din nou controverse. 

De data aceasta, comportamentul miliardarului faţă de soţia sa i-a atras criticile presei de peste Ocean. Mai grav pentru Trump, atitudinea sa a ieşit cu atât mai mult în evidenţă cu cât gesturile tandre ale lui Barack Obama faţă de Michelle au accentuat, prin contrast, impoliteţea şi răceala celui mai puternic om din lume la ora actuală. Descoperă şi tu, în rândurile de mai jos, cum se tratează o femeie, cu exemple de „aşa da” şi „aşa nu” de la cei mai influenţi bărbaţi ai planetei!

Obama versus Trump: cum respectă un bărbat adevărat femeia pe care o iubeşte

Donald Trump este permanent ţinut sub observaţie, comportamentul său fiind analizat sub o lupă care exagerează şi distorsionează uneori gesturile noului Preşedinte al Americii. Cu toate acestea, chiar şi cei mai fideli susţinători ai săi ar eşua să îi apărarea, în urma comportamentului acestuia faţă de soţia sa, Melania.

Donald şi Melania Trump sarut

Ceremonia de învestire a lui Trump, organizată în Washington, pe 20 ianuarie, a transformat perechea prezidenţială în subiect de meme-uri şi gif-uri, reţelele de socializare (în special Twitter) fiind împânzite de mesajul „Save Melania” (n. red. - Salvaţi-o pe Melania), după ce aceasta a fost tratată în cel mai bun caz cu indiferenţă (şi în cel mai rău caz cu lipsă atroce de respect) de către soţul ei.

Atitudinea nepăsătoare a lui Trump este vizibilă încă de când cuplul soseşte la ceremonia de învestire şi se întâlneşte cu predecesorii Michelle şi Barack Obama. Vizibil grăbit, Donald Trump descinde din maşină, fără a-i acorda nicio atenţie Melaniei, care este însă întâmpinată şi condusă cordial de soţii Obama.

 

A photo posted by Andy Salandy (@teachersalandy) on

Filmuleţele de mai jos îţi vor ilustra perfect aceste gesturi care au devenit virale pe internet! Şi, trebuie să recunoaştem, lecţia lui Barack Obama de „cum se tratează o femeie” are argumente pur şi simplu incontestabile!

Mai mult, pe tot parcursul ceremoniei, Donald o priveşte cu răceală pe Melania, iar gesturile lor de afecţiune par forţate şi stângace, de parcă ar fi doar o manifestare pentru ochii lumii. În contrast puternic cu cei doi, Barack este foarte tandru cu Michelle, sărutându-i mâna cu delicateţe şi fiind surprins în timp ce îi oferă un „pupic” drăgăstos pe obraz!

 

A photo posted by WELCOME TO REALITY (@celebface) on

Barack şi Michelle sarut Barack şi Michelle sarut

Bineînţeles, fiind vorba de momente atât de importante, specialiştii în interpretarea comportamentelor s-au grăbit să pună o pecete pe atitudinea rece a lui Trump faţă de soţia sa. Chiar şi dansul celor doi soţi a fost supus observaţiilor şi interpretărilor experţilor. Iar dacă nu ne crezi pe noi (şi dovezile de mai sus), atunci afirmaţiile lui Susan Constantine, specialistă în limbajul corporal, care a pregătit mulţi oficiali de la Washington în relaţiile cu publicul, pot fi mai concludente!

„Melania e un obiect (n. red. - pentru Donald Trump). Nu identific niciun pic de căldură, iubire adevărată sau compasiune în acea relaţie”, spune Susan.

Şi nu este singura! La aceeaşi concluzie a ajuns şi Patti Wood, la rândul ei expertă în decodificarea limbajului nonverbal. Wood a analizat dansul soţilor Trump de la ceremonia de învestire şi a criticat modul în care Donald o atinge pe Melania în zona pelvisului, oferind o tentă sexistă acestui moment care ar fi trebuit să fie încărcat de magie. Mai mult, specialista merge mai departe, atrăgând atenţia asupra faptului că soţia Preşedintelui are tendinţa de a se îndepărta fizic de bărbat, parcă nedorind să se identifice cu comportamentul lui, probabil fără a conştientiza.

Iar punctul pe i este pus tot de Constantine: „Dacă nu ai şti că cei doi sunt căsătoriţi, nu ai bănui asta”.

Priveşte mai jos dansul care a fost ultraanalizat pe internet!

Bineînţeles, este posibil ca emoţiile să îşi fi jucat rolul, iar soţii Trump să fi eşuat pur şi simplu să redea o imagine acceptabilă pentru public. Mai mult, trebuie să subliniem şi faptul că o relaţie nu poate fi judecată doar prin prisma unor imagini sau filmuleţe surprinse într-un moment cu o asemenea încărcătură.

În acelaşi timp însă, nu putem să nu remarcăm cât de lipsiţi de naturaleţe par cei doi în manifestările lor de afecţiune, într-o totală opoziţie cu atitudinea afectuoasă, caldă și plină de iubire dintre Barack şi Michelle. Şi, dacă ar fi să alegem, noi am prefera să fim în locul Doamnei Obama, nu al Primei Doamne Trump.

Tu ce părere ai? A dovedit Donald Trump la ceremonia de învestire că nu îşi respectă soţia?

Surse foto: Splashnews

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!