Obiceiurile păcătoase la care oamenii au decis să nu mai revină după ieșirea din carantină. Le credeau esențiale, dar renunță fără probleme la ele

Obiceiurile păcătoase la care oamenii au decis să nu mai revină după ieșirea din carantină. Le credeau esențiale, dar renunță fără probleme la ele

Cristina Gherghina

Perioada de carantină nu a fost atât de rea precum a părut. Oamenii au avut parte de un reset și, în timpul carantinei, au învățat cum să fie responsabili din punct de vedere financiar și ce greșeli făceau până acum. Este cazul și unei mămici care obișnuia să cheltuiască sume mari de bani pe hainele copiilor și pe produse de frumusețe, dar și-a dat seama că era doar un obicei dăunător.

Aceasta a pornit o discuție pe forumul Mumsnet despre obiceiurile din viața noastră la care ar trebui să renunțăm de îndată ce carantina va lua sfârșit. 

obiceiuri pacatoase carantina

Femeia a scris despre cum această carantină a ajutat-o să realizeze cât de mulți bani se duceau pe lucruri de care se putea lipsi fără nici o grijă și cât de iresponsabilă obișnuia să fie din punct de vedere financiar. 

Citește și Anticorpii dezvoltați după infectarea cu coronavirus au o dată de expirare. Când te poți îmbolnăvi din nou

În urma acestui mesaj, a apărut un flux de răspunsuri de la alte persoane care au povestit că timpul petrecut în carantină le-a dat șansa să reflecteze asupra obiceiceiurilor lor financiare. Mulți au spus că după ce carantina se încheia nu își vor reînnoi abonamentul la sală, în timp ce alții au mărturisit că fac economie mâncând ce au în frigider și nu mai merg la supermarket pentru orice pofta sau moft ar avea.

"Îmi dau seama după câteva săptămâni petrecute în carantina că am cheltuit o avere pe hainele de copil pe care nu le-au purtat niciodată, mult prea multe și am realizat că le-ar fi la fel de bine cu hainnele pe care le au deja.

De asemenea, am cheltuit o avere pe cosmetice și produse de îngrijire și asta mă face să cred că trăiam într-o lume în care erau atât de multe cheltuieli excesive pentru lucruri materiale de care nu aveam nevoie, voi fi mult mai atentă pe viitor”, a spus britanica. 

Cum a schimbat carantina viața oamenilor

Împărtășind experiențe similare, mulți au mărturisit modul în care stilul lor de viață s-a schimbat odată cu intrarea în carantină. 

"Probabil nici eu nu voi mai cheltui atâția bani pe hainele copiilor ( oricum mă îndoiesc că vor mai avea loc petreceri sau alte activități până la sfârșitul anului) și chiar am eficientizat și garderoba mea. Am realizat că este mult mai bine să aibă niște piese vestimentare clasice cu ajutorul cărora poți face fel și fel de combinații decât să ai o grămadă mare de haine pe care de abia dacă apuci să le porți o singură dată", a spus o altă persoană. 

O altă persoană a spus că nu va mai cheltui atât de mulți bani pe activitățile pe care obișnuia să le facă în timpul liber. 

economie

"Nu mă voi mai întoarce la cinema - obișnuiam să merg o dată sau de două ori pe lună, dar mă simt de parcă nu aș vrea să mai văd un alt film niciodată acum! În afară de asta, sunt nerăbdător să revin la modul în care am trăit înainte. Îmi este dor să mă întâlnesc cu prietenii, fie să beau o ceașcă de ceai și să-mi citesc cartea și îmi este foarte dor să mă întorc la birou, printre colegi (întâlnirile de pe Zoom nu au același farmec)", a mai spus cineva.

"Abonamentul la sală. Fac mai multe exerciții acasă acum decât am făcut vreodată la sală, când abonamentul era activ", a adăugat cineva.

"Obișnuiam să mergem în oraș de câteva ori pe săptămână să măncăm, din cauza faptului că nu aveam un program stabil de a lua masa și nici nu plănuiam să mergem la cumpărături să luăm una alta, prin urmare rămâneam fără nimic în frigider. Acum, avem grijă să ne facem cumpărăturile așa că nu mai suntem nevoiți să ieșim în oraș, iar această shimbare ne ajută să economisim banii. Nu avem de gând să ne întoarcem la acel obicei", a mai spus cineva. 

Chiar dacă această carantină și restricțiile date de autorități au fost un șoc pentru noi toți și ne-a fost destul de greu să ne adaptăm, mulți dintre noi am luat această perioadă drept un timp pentru a reflecta un pic asupra modului în care ne trăim viața. Chiar dacă pandemia de coronavirus a luat vieți omenești, mulți dintre noi am avut și ceva de câștigat din această experiență. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Are 42 de ani, dar este des confundată cu o adolescentă. Ce secrete de frumusețe are
Are 42 de ani, dar este des confundată cu o adolescentă. Ce secrete de frumusețe are
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!
Incepe quiz
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.