Părintele Cleopa, previziuni cutremurătoare despre Apocalipsă: "Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni"!

Părintele Cleopa, previziuni cutremurătoare despre Apocalipsă: "Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni"!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Părintele Cleopa a fost starețul mănăstirii Sihăstria din Neamț și a fost unul dintre monahii căutați de credincioșii de pretutindeni pentru sfaturile sale duhovnicești.

Cunoscutul predicator al Moldovei îi avertiza mereu pe enoriașii care veneau să îl viziteze la mănăstire să se pregătească în credință pentru venirea sfârșitului lumii. "Mânca-v-ar Raiul", le ura părintele.

Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa s-a născut în anul 1912, în comuna Sulița din județul Botoșani. A primit numele de botez Constantin și era al cincilea din cei zece copii ai Anei și Alexandrei Ilie.

 parintele ilie cleopa si un oras distrus, dupa venirea sfarsitului lumii

De la vârsta de 17 ani a fost ucenic al părintelui Paisie Olaru și din 1937 a fost tuns în monahism și a primit numele de "Cleopa". Mai târziu, a fost făcut arhimandrit, când lăcașul sfânt a fost ridicat la rang de mănăstire. Printre învățărurile sale, părintele a abordat și tema Apocalipsei, în cele două volume ale sale, "Convorbiri duhovnicești", lansate în 1984 și 1988 și reeditate ulterior în anul 1994, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, într-o ediție specială.

parintele ilie cleopa, predicatorul Moldovei

Sursa foto: Facebook

"Întrucât Părintele Cleopa a fost un iscusit autodidact și cunoștea bine Sfânta Scriptură, precum și o bună parte din scrierile Sfinților Părinți și Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, la îndemnul unor ierarhi și teologi a început să-și scrie atât predicile proprii, cât și unele cărți cu conținut patristic, teologic și moral. La aceasta a fost îndemnat în mod deosebit de Părintele Dumitru Stăniloae, cu care era foarte apropiat, și de Mitropolitul Antonie al Ardealului, care îi era ucenic", se arată pe site-ul crestinortodox.ro.

Patru pricini pentru care va veni sfârșitul lumii pe Pământ

În cadrul convorbirii a opta, din cele 14, intitutulată "Despre îngeri, moarte, viață viitoare și judecata de apoi", marele duhovinic vorbește despre patru pricini pentru care va veni sfârșitul lumii pe Pământ.

"Spun Sfinții Părinți că pentru patru pricini să fie sfârșitul lumii.

  • ca să arate dreptatea lui Dumnezeu în toată desăvârșirea ei;
  • ca să arate nedreptatea oamenilor față de poruncile lui Dumnezeu;
  • să se pedepsească păcatele și fărădelegile lumii de la întemeierea ei până la sfârșitul veacurilor;
  • ca să răsplătească faptele bune ale drepților pe măsura credinței și răbdării lor", a explicat părintele.

"Bucureștiul, un morman de rășină"

Duhovnicul spune că nimeni nu știe exact când va fi sfârșitul lumii, însă există anumite semne între oameni pe pământ și în univers, care vor prevesti apropierea venirii Lui Hristos. După aceste semne vom cunoaște cât de aproape este venirea Domnului la judecată.

imagine apocaliptica cu o bomba nucleara care explodeaza

"Nu va fi distrusă lumea materială, pământul și întreg universul, ci numai se va reînnoi, se va curăți, după care va fi cer nou și pământ nou (Apocalipsa 21,1). Este păcat să credem că Dumnzeu va distruge definitiv zidirea Lui pe care a făcut-o cu mâinile Sale și a zis că 'este bună foarte'. Sfinții Părinți au hotărât și ei că cine va zice că la sfârșitul lumii va fi distrus desăvârșit pământul și universul care este zidirea lui Dumnezeu - să fie anatema", a spus Ilie Cleopa, în convorbirea a opta.

Lumea va fi zguduită de Armaghedon, spune părintele, iar în război se vor implica toate popoarele lumii. Va fi un conflict în care se vor folosi bombe nucleare și oamenii vor avea de suferit.

ruinele unui oras, distrus dupa apocalipsa

"Citeam în ziarul Scânteia: numai rachete de pe un singur submarin atomic pot să distrugă Europa, să o facă un câmp radioactiv. Nu o să mai existe orașe, munți sau păduri... Toate-s pregătite pentru Ziua Mâniei cea mare a lui Dumnezeu care va veni să ardă Pământul de jăratec. Vor căuta oamenii moartea și moartea nu va veni. Bombele cu neuroni sunt bombe apocaliptice. Bucureștiul va fi un morman de cristal, de rășină. Unde-a fost pădure ai să vezi smoală, nimic nu se mai alege din lumea asta", a spus predicatorul Moldovei.

Citește și: Apocalipsa este mai aproape decât am crede! Când vine Sfârșitul Lumii, potrivit lui Isaac Newton

Părintele Ilie Cleopa a trecut la cele Sfinte pe data de 2 decembrie 1998, la vârsta de 86 de ani, și a fost condus pe ultimul drum de mii de credincioși din toată țara. 

Surse articol: Doctorulzilei / Playtech / Adevărul

Surse foto: Facebook, IStock

Articolul urmator
Sfaturi de căpătâi de la părintele Cleopa de care orice om trebuie să țină cont
Sfaturi de căpătâi de la părintele Cleopa de care orice om trebuie să țină cont
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.