Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

„Pentru că eu sunt, pentru că tu ești” de Oana Arion: ultima carte din seria care a cucerit România!

Andreea Baluteanu

Ce îți vine în minte atunci când te gândești la noiembrie? Febra de dinaintea Crăciunului, ultima lună de toamnă, imperiu al ploii și al dezolării sau parfum de mere coapte și de vin fiert? Noi te îndemnăm să ștergi cu buretele toate cele de mai sus și să evoci în acest noiembrie pasiunea pentru literatură și dragostea pentru paginile de neuitat, deoarece îți povestim din nou despre cea mai dragă serie a noastră: „Nemuritor”, de Oana Arion, care se încheie cu titlul „Pentru că eu sunt, pentru că tu ești”.

Pregătește-ți șervețelele și ia-ți inima în dinți: extraordinara călătorie în lumea legendelor, în care am avut-o parteneră pe fenomenala Victoria și slăbiciunile noastre Ian și Arrio, se apropie de final. Marea lansare are loc pe 25 noiembrie, dar, ca de obicei, noi te răsfățăm cu o pre-recenzie a celei mai anticipate cărți a anului! Află prin ce peripeții a mai trecut eroina noastră de suflet în rândurile ce urmează!

„Pentru că eu sunt, pentru că tu ești”: un rămas bun de excepție din partea Oanei Arion

Suntem sigure că seria „Nemuritor” ocupă un loc special în inima ta, așa cum și-a făcut casă și în sufletele noastre. Ar fi fost imposibil să fie altfel: unde altundeva în literatura română ai găsit un trio fierbinte alcătuit dintr-o eroină curajoasă cu părul de foc, un vampir care îți face sângele să fiarbă și un viking care și-a adjudecat inimile noastre, ale tuturor? În câte cărți lansate pe plaiurile mioritice mai poți găsi același amestec fremătător de pasiune, aventură, mitologie, umor, toate amestecate cu creativitatea și imaginația debordantă a Oanei Arion? Și, deși simpla evocare a cuvintelor de mai sus ne umple sufletele nu numai de nerăbdare, dar și de tristețe, nu ne vom lăsa cuprinse de melancolie. În loc să plângem că seria noastră favorită se încheie, ne vom aduna puterile și ne vom bucura că am avut privilegiul de a o frunzări cu degetele tremurătoare.

carti oana arion

Suntem sigure că e o atitudine de care Victoria noastră ar fi extrem de mândră. Și, dacă tot e vorba de ea, să ne amintim prin ce a trecut: după ce un străin care îi moare în brațe îi dăruiește o monedă veche, Victoria află că acum e Stăpâna argintului, a unei comori blestemate, care o leagă de pătimașul Ian, un viking nemuritor și berserker. Însă eroina noastră își dăruiește inima vampirului Arrio Raul, și, după multiple peripeții, fericirea pare să le fie deplină odată cu descoperirea leacului vampirismului, care i-ar putea transforma iubitul în om. În acest sens, Victoria trebuie să călătorescă în trecut, acolo unde îi întâlnește pe ambii bărbați din viața ei și, după o noapte de pasiune consumată cu Ian, este nevoită să îl transforme chiar ea pe Arrio Raul în vampir, ca să îi salveze viața, și se întoarce în prezent mai tulburată ca oricând.

Ești deja în priză, surescitată de amintirea caruselului de emoții și evenimente tulburătoare prin care curajoasa noastră Victoria a trecut? Pregătește-te să le trăiești pe toate, cu o încărcătură și mai și. În toiul pregătirilor pentru nunta de care nu se poate bucura pe deplin din cauza amintirii a ceea ce a făcut, Victoria începe să experimenteze stări de slăbiciune fizică, pe care le pune pe seama emoțiilor sau a tulburării. Însă cititorul grijuliu știe mai bine de atât: eroina noastră este nevoită să plătească prețul de a se fi amestecat în trecut și de a fi denaturat cursul evenimentelor, în ciuda faptului că fusese avertizată. Îi sunt retrase puterile de Stăpână a argintului, și, într-o scenă tensionată după care îți garantăm că nu vei mai funcționa așa cum trebuie, își pierde cunoștința și devine un fel de fantomă printre cei dragi, perfect capabilă să îi vadă și să îi audă, dar nu la fel de norocoasă atunci când vine vorba să comunice cu ei. Corpul îi este dus la spital, acolo unde medicii confundă stările prin care trece cu catalepsia și se declară incapabili să acționeze.

toate cartile

Iar dacă ai impresia că acesta este punctul culminant, nici nu știi cât te înșeli: cursa în care Oana ne-a îmbarcat e abia la început. Aflăm că Victoria e victima magiei care o părăsește puțin câte puțin și că e condamnată să ajungă în purgatoriu, o dimensiune între viață și moarte, în care supranaturalii sunt captivi: într-un singur cuvânt, în Skygger. Ian, Arrio, vrăjitoarele Anais și Wulina, vampirul Erden, Sonja și Serena încearcă din răsputeri să găsească o soluție, dar când Loki se amestecă, cu un plan numai de el știut, iar expediţiile Victoriei „pe lumea cealaltă” ne fac să ne îndoim de capacitatea ei de a supraviețui acestei ultime încercări, începi să te întrebi dacă totul mai poate fi bine. Îți mai divulgăm un singur amănunt: Arrio și Ian citesc jurnalul Victoriei și află despre ceea ce s-a întâmplat în călătoria în timp și... suntem nevoite să ne oprim. Ne cerem scuze dacă tocmai ți-am curmat răsuflarea.

Sfârșitul e aproape și e mai epic ca niciodată

„Pentru că eu sunt, pentru că tu ești” e seria „Nemuritor” la superlativ: te-am atenționat de la început, așa că pregătește-te să îți reînnoiești dependența de fabuloasele pagini ale Oanei Arion. E tandră și nemiloasă, dulce și intensă, poetică și epică. Te lasă fără cuvinte, se joacă așa cum vrea cu tine, te vrăjește și te înnebunește, dar la final nu ai cum să nu resimți recunoștința caldă și profundă de a o fi cunoscut pe autoare și cărțile ei minunate.

facebook citat carte
Sursă Facebook: Oana Arion

Știm că, dacă ai ajuns până aici și ești o veterană a cărților scrise de Oana Arion, nu mai are rost să îți promitem că „Pentru că eu sunt, pentru că tu ești” e un mix perfect de acțiune și intensitate a sentimentelor cum rar ai mai văzut declinate pe o pagină de carte. Nu mai trebuie să te convingem că nu vei lăsa cartea din mâini, că vei tremura și vei suferi și te vei bucura cot la cot cu personajele. Nu te mai atenționăm nici că sunt răsturnări de situație care îți pot face sufletul vraiște sau că te afli în pericol să citești un final care îți va face inima țăndări.

lansare
Sursă Facebook: Lansare "Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești"

În loc de încheiere, vom profita însă să îi mulțumim Oanei pentru lumea pe care ne-a dăruit-o și pentru că ne-a permis să facem parte din ea. Pentru universul colorat, plin de legende și mitologie, cum numai în acele cărți pe care nu le vei uita niciodată mai găsești. Pentru că ne-a oferit un  personaj feminin puternic, cu care putem rezona, care învârte supranaturali pe degete, dar care nu își pierde niciodată capacitatea de a iubi, empatia și sufletul bun, în ciuda tuturor încercărilor prin care trece. Pentru că ne-a făcut cunoștință cu personaje care vor rămâne în mintea și sufletul nostru și la care suntem sigure că vom reveni peste ani și ani. Pentru că ne-a permis să ne îndrăgostim de Ian și de Arrio, dar, mai presus de toate, pentru că ne-a permis să visăm, să evadăm din cotidianul gri, pentru că ne-a fermecat cu imaginația și talentul ei inepuizabil. Pentru că a închis, ca într-un cerc (vei avea și tu la final acest sentiment, al desăvârșirii, al deplinătății), speranțele și așteptările și admirația noastră, în seria care ne-a făcut să fim mândre că suntem românce.

Noi ne simțim onorate de a fi fost părtașe la uluitoarea călătorie din seria „Nemuritor” și te invităm și pe tine să ni te alături la marea lansare ce are loc în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus în data de 25 Noiembrie, ora 13.00. Și dacă nu mai ai răbdare (te înțelegem pe deplin), pre-comandă cartea pe site-ul editurii Librex Publishing aici. Ne întâlnim la lansare, cu un teanc de batiste și toată dragostea, ca să îi mulțumim Oanei așa cum se cuvine!

Surse foto: Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!