Nu Skin

Poveștile emoționante a șapte tatuaje. Îți vor da lacrimile!

Viorica Ghinea, redactor

Dacă ar fi întrebate de ce și-ar „decora” corpul cu un tatuaj, multe persoane ar răspunde că o fac pentru că este la modă, pentru că sunt inspirate de un anumit simbol ori pentru că vor să îl dedice unei persoane speciale. Dar mai există și oameni care au ales să își facă un tatuaj pentru a uita de anumite momente dureroase din viața lor.

Citește poveștile emoționante care se află în spatele a șapte tatuaje!

Motivele emoționante pentru care șapte persoane și-au făcut tatuaje

1. O pasăre albastră care ascunde o cicatrice postoperatorie

În timpul unei ore de gimnastică din clasa a X-a, posesoarea acestui tatuaj emoționant a căzut de pe o trambulină și s-a lovit rău la brațul stâng. După opt luni în care a trecut prin mai multe operații, ea nu s-a ales doar cu un braț pe care nu îl mai putea folosi așa cum își dorea, ci și cu o cicatrice. Operațiile prin care trecuse i-au lăsat semne urâte pe mână și se uita deseori la ea ca și cum nu îi mai aparținea. „Acest tatuaj, primul de altfel, a fost un cadou pentru mine atunci când am împlinit 18 ani și a fost modul meu de a-mi recupera corpul și de a transforma cicatricea în ceva frumos”, spune posesoarea tatuajului. Nu a vrut să ascundă tot semnul, pentru că reprezintă o parte din ea, însă și-a dorit să îl transforme în ceva de care să fie mândră.

2. Un bujor care ascunde amintirile unui viol

Bunicul ei a violat-o în copilărie, astfel că a simțit mereu că trupul ei nu îi mai aparține. Amintirile acelea o dureau atât de mult, încât a decis să se rănească singură exact în locurile de care bunicul ei se simțea cel mai atras: sânii, coastele și coapsele. Chiar dacă unele dintre semne s-au vindecat după ce mama ei i-a cumpărat o cremă specială pentru cicatrice, nu se mai simțea legată de corpul ei. De-a lungul timpului i-a lăsat pe mai mulți băieți să abuzeze de ea, devenind un obiect sexual. S-a enervat pentru cât de slabă era și a hotărât să își facă un tatuaj. A ales să „planteze” ceva frumos unde fusese ceva urât: un bujor înflorit.

3. Un cuvânt motivațional lângă semnul unei operații la coloana vertebrală

În urma unei operații de reconstrucție a coloanei vertebrale afectată de scolioză, ea a ales să își facă un tatuaj care să o motiveze atunci când se privește în oglindă. I-a trebuit multă forță ca să se recupereze după o intervenție atât de dificilă, astfel că și-a dorit să își amintească mereu acest lucru. A optat pentru un cuvânt motivațional tatuat exact lângă cicatrice: strenght (forță).

4. O pană artistică pentru a ascunde durerea unei relații abuzive

Posesoarea acestui tatuaj a trecut printr-o relație toxică, una în care era maltratată de partenerul ei. El i-a rupt brațul și a trebuit să poarte o placă metalică. „Cicatricea îmi amintea de cât de slabă am fost și îmi doream ceva frumos în schimb”, spune ea. În interiorul tatuajului principal se poate observa și capul unui unicorn. El ascunde o altă poveste dureroasă. Verișoara ei de care era foate apropiată s-a sinucis, astfel că a hotărât să își facă un tatuaj și în onoarea ei. Îi spunea deseori „unicorn”.

5. Florile care ascund semnele depresiei

Această persoană a ales să își facă un tatuaj pentru a ascunde faptul că obișnuia să se taie pe mâini. Se simțea stânjenită atunci când cei dragi o întrebau de semnele de pe brațe, așa că a luat decizia să „își ascundă” o parte din trecut. Astfel, a decis să înfrumusețeze acea zonă de pe corpul ei cu un buchet de flori, un tatuaj care ascunde depresia, durerea și rușinea.

6. O fundă care alungă amintirea unei tumori osoase

Această persoană a avut o tumoră la genunchi la vârsta de zece ani. Nu și-a dorit să privească mereu acea cicatrice care îi amintea de tot zbuciumul prin care a trecut, ci a ales să alunge acele amintiri urâte cu ajutorul unui tatuaj. Un desen cu o fundă care pare să lege pielea la loc a devenit modelul preferat, cel care inspiră putere, speranță și triumf asupra bolii.

7. O pană care ascunde automutilarea

Această persoană poișnuia să se automutileze din diferite motive, dar, când una dintre cicatrici a devenit mult prea evidentă, s-a gândit că nu va scăpa de critica celor din jur. A ales să își facă tatuajul după moartea unui prieten care luase supradoză. A vrut să își amintească de el și a optat pentru un model de tatuaj cu o pană neagră, sursa de inspirație fiind cântecul „Blackbird” al formației Beatles. „Ia aceste aripi frânte și învață să zbori”, spune ea. De atunci nu își mai face nicio rană pe corp.

Ce părere ai despre aceste povești emoționante? Te-ai gândit că există modele de tatuaje care joacă un rol atât de important în viața cuiva?

Surse foto: Imgur.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!