Prognoza meteo pentru luna februarie: se anunță valori termice neobișnuit de calde!

Prognoza meteo pentru luna februarie: se anunță valori termice neobișnuit de calde!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 7 februarie: Meteorologii s-au înșelat amarnic atunci când au spus că vom avea parte de un februarie călduros. Nu știm, momentan, cum va fi finalul lunii curente, dacă vremea va reveni la temperaturile primăvăratice cu care ne-a bucurat la început, dar zilele următoare se anunță o schimbare radicală în rău din punct de vedere meteorologic.

Mai ales în zona montană, după data de 10 februarie, vom avea parte de temperaturi scăzute și precipitații mixte, izolat în primele zile și local și temporar în continuare. Treptat, temperaturile minime vor scădea sub zero grade, urmând ca din a doua parte a săptămânii viitoare, lapovița și burnița să se transforme în averse de ninsoare.

În București, vremea va fi predominant însorită în weekendul 9-10 februarie, temperaturile maxime situându-se în continuare în jurul valorilor de 9-10 grade. De miercuri, însă, situația se schimbă radical: se anunță lapoviță și ninsoare și temperaturi cu 4-5 grade mai scăzute ca în zilele precedente.

 

Se anunță o vreme neobișnuit de caldă în luna februarie, peste media normală a perioadei. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor depăși chiar și pragul de 14 grade în unele zone ale țării.

Trecerea de la iarna la primavara

Și asta nu este tot! Potrivit estimărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în primul weekend din lună, valorile termice vor ajunge la 17 grade Celsius. Această încălzire bruscă se datorează prezenței unui fenomen extrem deasupra României, un nor de praf saharian.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a declarat următoarele: „La acest sfârșit de săptămână este o situație atipică pentru continentul european, pentru că, pe jumătatea de vest a sa, are loc o pătrundere de aer foarte rece polar către nordul Africii. În partea de sud va veni un aer foarte cald, îmbogățit cu particule de praf saharian. Pentru țara noastră veștile sunt bune, nu așteptăm precipitații, doar duminică spre luni sau chiar în ziua de luni așteptăm precipitații în partea de V și S-V și acolo aceste ploi ar aduce o ploaie un pic mai murdară. Temperaturile vor crește progresiv. Sâmbătă așteptăm maxime între 5-17 grade, iar duminică vom avea 7-17 grade în vestul țării. Ceva rezerve ar putea fi pentru zonele din Moldova, Muntenia, iar temperaturile să nu fie la fel de ridicate. Temperaturile vor mai scădea săptămâna viitoare, iarna nu s-a terminat încă”.

Pe întreaga durată a lunii februarie, vom avea parte de vreme deosebit de caldã pentru această perioadă a anului, mai ales în regiunile intracarpatice şi în cele sud-estice, precum şi la deal şi munte, unde valorile termice atinse faţã de mediile multianuale specifice perioadei vor fi cu 10 grade mai mari.

Temperaturile maxime se vor încadra, în mare, între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Predicțiile numerologice pentru august 2023. Află cât noroc ai, în funcție de cifra destinului tău
Predicțiile numerologice pentru august 2023. Află cât noroc ai, în funcție de cifra destinului tău
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.