„Rogue” de Monica Ramirez, al doilea roman exploziv din seria Gemini

„Rogue” de Monica Ramirez, al doilea roman exploziv din seria Gemini

Redactor Andreea Baluteanu

Ţi-am povestit deja despre Monica Ramirez şi romanele ei incendiare! Autoarea seriilor „Alina Marinescu” şi „Gemini” e unul dintre cei mai talentaţi autori români şi reuşeşte ceva de care puţini sunt capabili: să ne facă inima ţăndări prin cărţi pline de suspans şi acţiune, cum rar ai mai văzut în literatura română.

E sărbătoare în lumea cuvântului scris! Monica Ramirez ne-a oferit continuarea perfectă la seria Gemini! Despre primul roman ţi-am vorbit aici, iar azi „Recenziile Divei” se îmbogăţeşte cu o nouă adiţie de excepţie: „Rogue”!

„Moscova joacă după regulile ei!”

Dacă în prima carte din seria „Gemini” Monica ne-a purtat pe tulburătoarele tărâmuri arabe, ne-a făcut să tremurăm cu o iubire ca în poveşti şi ne-a speriat punându-ne faţă în faţă cu tulburările primăverii arabe, acum scriitoarea înlocuieşte ardenţa deşertului cu la fel de incendiara atmosferă din Rusia.

Monica Ramirez si cartile

Sursa foto: Facebook Monica Ramirez

Considerat al doilea mare pericol după insurgenţa arabă la adresa stabilităţii mondiale, noul expansionism rus, dictat de un Preşedinte-ţar charismatic, ce pare capabil după foarte multă vreme să reînscrie Rusia pe firmamentul conducătoarelor lumii, a dat de gândit atât marilor puteri, cât şi statelor învecinate. Iar Monica Ramirez se joacă precum o felină cu temerile societăţii contemporane: în „Rogue”, Rusia e foarte aproape de a arunca lumea în întuneric.

Atunci când americanii află printr-o scurgere de informaţii din spaţiul cibernetic că se organizează un atentat la viaţa Preşedintelui Powell, din direcţia Kremlin, curajosul conducător al celui mai puternic stat al lumii decide că e cazul să răspundă cu aceeaşi monedă şi îşi trimite cel mai bun asasin plătit pentru a-i lua viaţa inamicului public numărul 1, Preşedintele rus Rodin.

În acelaşi timp, Rodin îşi râde în barbă: scurgerea de informaţii a fost de fapt opera staffului său, iar Preşedintele e gata să îşi continue opera de a discredita America, plănuind să lovească în ceea ce o doare cel mai tare: transporturile aeriene, punctul slab de care profitase şi Bin Laden. În acest sens iniţiază proiectul SPACEOFF, prin care urmează să se infiltreze în cea mai impenetrabilă companie aerospaţială din lume, OpenX Technologies, responsabilă cu defensiva aeriană a Statelor Unite. Rodin îi recrutează pe Konstantin, un spion genial, şi pe iubita sa Lana, o vedetă de cinema superbă, cu un trecut cel puţin misterios.

Tremuri deja de anticipaţie? Nu am terminat: şi „băieţii buni” au un atu în mânecă. Powell îl trimite peste graniţe, pe teritoriul ameninţător al „Mamei Rusii”, pe Vaugh Graham. Dacă ţi se pare cunoscut numele, ai toate motivele: Vaughn e fratele lui Miles, bodyguardul îndrăgostit al eroinei din „Gemini”, Jadyn. Monica Ramirez pune în continuare preţ pe continuitate şi îl invită în scenă şi pe Jack Silva, operatorul CIA care dirijează misiunea nebună de a pune capăt vieţii lui Rodin.

Americanii pleacă pe picior greşit şi, chiar dacă îl au drept pion pe Vaughn, sunt jucaţi pe degete de Kremlin cu o măiestrie diabolică. Vaughn e luat în primire de Lana, care îşi asumă rapid o identitate falsă, aceea a Nadiei, o spioană americană. Eroul nostru e neutralizat fulgerător, drogat, trimis pe o insulă exotică, acolo unde e făcut să creadă că Nadia e soţia lui, că misiunea i-a fost un succes şi că finalul roz chiar e posibil şi pentru oamenii care se joacă zilnic de-a moartea. Mai e nevoie să îţi spunem că lucrurile se complică şi mai tare atunci când aflăm că frumoasa Nadia nu e „dracul gol”, ci deloc imună la farmecul lui Vaughn, iar cea mai complicată poveste de dragoste din toate timpurile se prăbuşeşte fix în mijlocul conflictului mocnit dintre două superputeri? La scară micro şi macro, Monica Ramirez ne dovedeşte din nou că străluceşte pur şi simplu atunci când trebuie să creioneze conflicte şi intrigi suculente!

Când în balans e dragostea versus soarta umanităţii

Romanele Monicăi sunt precum o cursă contracronometru, în care fiecare pagină te mai costă câteva răsuflări întretăiate. Îmbarcaţi în acest carusel al groazei, aşteptăm fremătând să aflăm cine va învinge, Rusia sau America, dar şi dacă Lana are cea mai mică şansă de a câştiga inima propriului ei Romeo, bărbatul care îi e interzis, Vaughn.

seria gemini

Sursa foto: Facebook Monica Ramirez

Ca de obicei, scriitoarea excelează la construcţia ambientului socio-politic, la descrierile cinematografice, la conturarea autenticităţii unui spaţiu „fierbinte”. Vedem Rusia, „Rodina”, în toată splendoarea sa, ne plimbăm pe o motocicletă printre superbele biserici ale Moscovei, resimţim pericolul prin fiecare por. Autoarea nu ezită nicio secundă şi nu se dă înapoi de la nimic: îşi imaginează inimaginabilul, acela că Preşedintele rus va da o lovitură mortală lumii libere pentru a redeveni un pion important pe plan mondial. Din fericire, umanitatea are apărători!

Revenirea lui Vaughn şi a lui Jack Silva e o mişcare briliantă; conferă un sens al continuităţii, legând cu fibre indestructibile „Rogue” de „Gemini”. Însă noi ne bucurăm şi dintr-un alt punct de vedere: Jack a furat multe dintre scenele în care a fost prezent, ceea ce spune multe, dat fiind faptul că în prima carte din serie a împărţit atenţia noastră cu chipeşul ofiţer S.E.A.L. Owen şi cu eroina Jadyn. Iar pe Vaughn abia aşteptam să îl cunoaştem mai bine.

Apreciem că Monica le-a permis lui Jadyn şi lui Owen să se bucure în tihnă de fericirea lor şi i-a creat lui Vaughn o protagonistă pe măsură. Lana e enigmatică, frumoasă, inteligentă, iar atunci când se îndrăgosteşte devine încă şi mai şi: o prezenţă magnetică, cu care ne e imposibil să nu rezonăm în ciuda tuturor diferenţelor. Dacă am ajuns să „ţinem” cu o spioană rusoaică nemiloasă, atunci Monica Ramirez îşi poate aşeza liniştită pe cap coroana de maestră în storytelling: poate face din noi ce vrea.

„Rogue” e mai departe cu o miză decât „Gemini” nu numai din punctul de vedere al poveştii de dragoste şi mai complicate. Acum, riscul e şi mai mare: departe de noi gândul de a minimiza pericolul arab, dar atunci când afli că Rusia plănuieşte să răstoarne America de pe soclul său, tremuri mai abitir.

Prin urmare, „Rogue” e tot ceea ce trebuie să fie: „bigger than” Gemini, mai emoţionant, mai cutremurător. Nu putem decât să aşteptăm cu nerăbdare ca Monica Ramirez să ne dăruiască şi cea de-a treia carte din seria Gemini, iar acum speranţele noastre sunt colosale.

Dacă te-am tentat cu recenzia noastră şi ai poftă de un strop de adrenalină în viaţa ta, „Rogue” te aşteaptă. E disponibilă aici.

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
„Metropolis” de Monica Ramirez: distopia în urma căreia faci pace cu lumea
„Metropolis” de Monica Ramirez: distopia în urma căreia faci pace cu lumea
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?
Incepe quiz
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.