România rurală: Toaletele sunt încă în curte, dar bunicuțele se plimbă cu triciclete electrice

România rurală: Toaletele sunt încă în curte, dar bunicuțele se plimbă cu triciclete electrice

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În multe dintre satele și comunele din România nu există nivelul minim de condiții de trai, precum canalizarea sau apa curentă, dar când vine vorba despre transport, căruțele trase de cai sau bicicletele sunt de domeniul trecutului. 

Pe multe dintre ulițele românești, bicicletele sau căruțele bunicilor au fost înlocuite cu triciclete sau scutere electrice, create special pentru cei care de la vârstă nu mai pot merge pe jos. Saltul tehnologic este un adevărat motiv de mândrie pentru săteni, mulți dintre ei primind gadgeturile din partea copiilor plecați la muncă în străinătate.

Gospodarii s-au modernizat și s-au obișnuit foarte repede cu noile mijloace de transport și nu se mai pot despărți de aceste obiecte atât de practice. Cu toate că în continuare sunt prezente toaletele în curte, apa din fântână și străzile neasfaltate, există multe familii care au reușit să își facă viața mai ușoară în mediul rural. 

doua bunici din iasi folosesc scuterul electric

Sursa foto: Captură Youtube

Este și cazul unei bătrăne din Hălăucești, județul Iași, care merge în fiecare zi la biserică sau la magazinul din sat cu prietenea ei, al cărei scuter este mult mai rapid. "Numai că al ei merge mai repede, câteodată mi-e ciudă pe ea", a glumit femeia, în cadrul unui reportaj realizat de ProTV.

"Merge tare! Când m-am suit prima dată, am zis: de acum înainte zbor și zbor când mă duc! Eu ocolesc, trec înainte și mă duc și ele strigă după mine, aoleuuu... cum se bagă", a spus Maria Pitiliuț, atunci când a fost întrebată ce viteză prinde bolidul său.

"Nu mai este moda căruței"

Și Valerică Ciobanu, un bătrân dintr-o comună din județul Iași, este foarte încântat că scuterul său electric i-a scurtat drumul zilnic de la o oră, la 15 minute. I l-a trimis fiul său, care este plecat la muncă în Anglia, în urmă cu trei ani. "Nu mai este moda căruței, căruța o trage calul, căruia trebuie să îi dai de mâncare", spune bărbatul.

În comuna Sarichioi, din județul Tulcea, mult mai populare sunt tricicletele electrice. Îmbrăcate în port popular lipovenesc, bătrânele din zonă sunt dependente de aceste vehicule electrice. "Nu putem să mergem și am cumpărat triciclete. La astea nu le trebuie nici benzină, nici motorină, nimic, încărcăm la priză și gata", a spus o pensionară.

Citește și: Cele mai frumoase sate din România: topul locurilor pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață

O tricicletă electrică poate să coste între 2.000 de lei și 2.000 de euro, în funcție de dimensiunea și de autonomia bateriei, dar și de anul acesteia de fabricație.

Surse articol: Playtech / StirileProTV

Sursa foto principală: Captură Youtube

Surse foto: Captura Video

Articolul urmator
Lidia Fecioru ne spune ce să nu lăsăm niciodată pe masa din bucătărie, ca să evităm ghinionul
Lidia Fecioru ne spune ce să nu lăsăm niciodată pe masa din bucătărie, ca să evităm ghinionul
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.