Rugăciunea care aduce împăcarea cu persoana dragă

Redactor Andreea Baluteanu

Psihologii afirmă că nu poți sta supărată mai mult de 3 zile cu adevărat pe o persoană pe care o iubești, dar reconcilierea nu e întotdeauna posibilă după ce ni s-au evaporat sentimentele de furie. Dezamăgirea, tristețea, lipsa de speranță sau, dimpotrivă, rușinea de a ne cere iertare, teama sau orgoliul se interpun adesea între noi și omul pe care îl îndrăgim. Tocmai de aceea, noi te sfătuim ca în cele mai delicate momente să ceri ajutorul divinității și îți recomandăm o rugăciune de împăcare.

Considerată cea mai puternică rugăciune de acest fel, care aduce celor credincioși împăcarea cu persoana draga, ruga de mai jos poate aduce lumina în sufletul tău și al lui. Descoper-o cu inima inundată de credință!

Rugăciunea de împăcare cu soțul: cum să reînnozi o relație aflată în pericol

Fie că tu i-ai greșit lui sau, dimpotrivă, el ți-a provocat suferință sau poate amândoi v-ați înstrăinat unul de celălalt, cert este că de multe ori ai nevoie de ajutor divin pentru a te împăca cu persoana dragă. Rugăciunea de mai jos este considerată cea mai puternică și se adresează Maicii Domnului, cea care îți va alina sufletul și va alunga din el întunericul, deznădejdea sau furia.

rugaciune

Rugăciunea de împăcare se rostește, conform crestinortodox.ro, timp de 40 de zile. Pentru ca vorbele tale să ajungă la Fecioara Maria, ai nevoie de o icoană a Sa, de o candelă aprinsă și, cel mai important, de sufletul plin de credință și de speranță.

Iată cum sună rugăciunea de împăcare care te poate apropia din nou de cel iubit!

„Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie. 

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire. 

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.”

Rugăciune pentru împăcarea celor certați

Uneori, nu cauți împăcarea cu iubitul, ci cu o prietenă, cu o colegă sau cu o rudă. Noi am găsit pe doxologia.ro o rugăciune de împăcare pe care o poți rosti în aceste vremuri crâncene, pentru a prilejui iertarea.

femeie care se roaga

Rugăciunea se adresează tot Maicii Domnului, iar noi ți-o oferim cu toată dragostea în rândurile de mai jos!

„Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, cea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine! 

Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire. 

Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri. 

Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea Ta cea de Maică. 

Şi slobozeşte pre robii tăi (numele) şi mă slobozeşte pre mine robul tău (numele) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.” 

Crezi că este posibil să tămăduiești sufletul cu această rugăciune de împăcare și să restabilești legătura frumoasă cu soțul sau cu celelalte persoane cu care ai intrat în conflict? Tu vei alege această rugăciune de împăcare?

Rostește și Acatistul Sfântului Spiridon, „rugăciunea făcătoare de minuni”, dar și Acatistul Maicii Domnului sau rugăciunea celor necăjiți. Află și dacă te poți cu adevărat vindeca prin rugăciune!

Surse foto: iStock

Articolul urmator Rugăciunea pentru iertarea păcatelor care îți va aduce liniştea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (24)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.