Rugăciunea care face miracole dacă o rostești de Sfântul Spiridon. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această zi sfântă

Rugăciunea care face miracole dacă o rostești de Sfântul Spiridon. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această zi sfântă

Cristina Gherghina

Potrivit calendarului ortodox, în fiecare an, pe data de 12 decembrie, Sfântul Spiridon al Trimitundei este prăznuit de credincioșii creștin-ortodocși, dar și de cei greco-catolici. Sfântul Spiridon este considerat ca fiind "sfântul care își părăsește racla" pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Sărbătoarea este marcată cu cruce neagră, iar credincioșii au dezlegare la pește. 

Sfântul Spiridon este cunoscut drept unul dintre cei mai mari făcători de minuni ai panteonului creștini. A trăit vreme de 78 de ani pe insula Cipru și a murit pe data de 12 decembrie 348 d.H. 

sfantul spiridon

Sursă foto: Doxologia

Pe vremea împăratului Constantin cel Mare, Sfântul Spiridon a fost păstor de oi înainte de a se călugări. A ales calea divină în urma unui eveniment trist, marcat de pierderea soției sale. De asemenea, Sfântul Spiridon a fost arestat și exilat pe vremea împăratului Maximian. 

După moartea sa, acesta a fost înhumat în Biserica Sfinților Apostoli din Trimitunda. Racla cu moaștele sale a fost mutată la Contantinopol, iar din 1453, aceasta a ajuns în Serbia. În prezent, racla cu moaștele Sfântului Spiridon se află pe insula Corfu, din Grecia.

Există multe povești legate de Sfântul Spiridon, ocrotitorul săracilor, părintele orfanilor și învățătorul păcătoșilor, așa cum mai este cunoscut. Una din aceste povești spune că acesta și-a părăsit de multe ori racla pentru a-i ajuta pe cei care îi cer ajutorul prin rugăciune.

Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă

Fiind o sărbătoare marcată cu cruce neagră în calendarul ortodox, creștinii trebuie să țină cont de câteva aspecte dacă doresc să primească binecuvântarea acestei zile.  

Pe data de 12 decembrie, credincioșii nu au voie să consume băuturi alcoolice în exces, să se ocupe de treburile gospodărești, să spele ori să coasă și nici să facă curățenie. Totodată, bărbații nu au voie să înjuge vitele, deoarece este rost de pagubă mare și boli. 

 Rugăciune către Sfântul Spiridon 

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului".

Surse foto: Doxologia

Articolul urmator
Rugăciunea în 16 cuvinte către Fecioara Maria! Ce minuni poate face dacă este spusă corect, potrivit părintelui Sofian Boghiu
Rugăciunea în 16 cuvinte către Fecioara Maria! Ce minuni poate face dacă este spusă corect, potrivit părintelui Sofian Boghiu
Ce schimbare de look trebuie sa-ti faci?
Incepe quiz
Ce schimbare de look trebuie sa-ti faci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.