S-a incheiat a saptea editie Feeric Fashion Days

Redactor Divahair.ro

Trei prezentari individuale si ultima parte a Galei Feeric au compus ultima zi a celui mai important festival de moda din Europa de Est, Feeric Fashion Days.

Timp de cinci zile, ora exacta in lumea modei din Europa de Est s-a dat de la Sibiu. Prezentari de moda pe banda rulanta, la propriu si la figurat, personalitati de marca venite din toate capitalele modei la Sibiu, colectii clasice sau inovatoare, concerte si petreceri au facut din cea de-a saptea editie a Feeric Fashion Days cea mai reusita de pana acum. „Cred ca Feeric Fashion Days este cea mai creativa saptamana a modei pe care am vazut-o, in special pentru ca folosesc foarte multe locatii inedite, care sunt extrem de spectaculoase", spunea la Gala Feeric Valeria Mangani, vicepresedintele Alta Roma, cel mai mare eveniment social si cel mai important festival de moda din Italia.

De-a lungul celor cinci zile, unii dintre cei mai buni designeri romani si straini si-au prezentat noile colectii in spatii inedite, in cariera de piatra de la Turnu Rosu, in barci, pe lacul Muzeului in Aer Liber Astra, in intreg centrul Sibiului, Pasajul Scarilor, Hotelul Imparatul Romanilor, Piata Huet si chiar in fantana arteziana din Piata Mare, in Muzeele Brukenthal si de Istorie, La Palatul Brukenthal din Avrig, pe banda de bagaje a Aeroportului, printre fructe si legume in Piata Cibin sau in fabrica Boromir.

Ultima zi de festival a programat trei prezentari individuale. Designerul sibian Anca Stanila a adus la Palatul Brukenthal din Avrig ultima ei colectie, una de inspiratie marina unde albastrul a predominat. Intitulata Ocean Blue, colectia a fost prezentata pe poteca ce leaga Palatul Brukenthal de Oranjerie, intr-un decor de-a dreptul feeric. Iris Serban a uimit cu noua ei colectie, prezentata pe vechiul pod de piatra de peste Cibin. „E o colectie facuta foarte repede, motivul inspiratiei a fost brocartul Ludovic adus in perioada noastra. Am mers pe juxtapuneri de materiale, brocart, piele, pantaloni chiar cu turul jos, insertii de brodaje foarte late care puse pe corsete evidentiaza corpul. E o colectie pentru femeile rafinate si cu mult curaj", spune Iris Serban despre noua ei colectie.

Din Suedia, Yvette Hass a venit la Sibiu, in curtea interioara a Muzeului de Istorie, pentru a-si prezenta ultimele sale creatii vestimentare. Modelele au pasit prin curtea muzeului inspre balconul ce duce in camera tezaurului pentru a prezenta o colectie in care au dominat albul si negrul. „Yvette e foarte moderna, inovativa, tehnologica si mi-a placut foarte mult combinatia dintre piele si metal", spune Valeria Mangani despre colectia designerului suedez.

Cea de-a saptea editie a Feeric Fashion Days s-a incheiat pe pasarela suspendata din Piata Mica. Seara de gala a inceput cu un concert Anca Marginean & Magic Band si s-a incheiat cu opt prezentari de moda. Pe pasarela au fost prezentate colectiile semnate de Paula Paduroiu, Cristina Dan, Georgiana Nicolaescu - Giuka, Guban, Bojana Dolamic, La Mode Toujours, Ana Maria Sut si Adina Buzatu. „Sibienii sunt minunati, sunt frumosi, sunt calzi, imi face placere sa vin aici. Am venit aici direct de la Florenta si ma gandeam, „Doamne, daca pierd avionul, pe jos vin aici", spunea Adina Buzatu la finalul Galei Feeric.

Feeric Fashion Days a avut loc intre 17 si 22 iunie. Evenimentul a fost organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de Consiliul Judetean Sibiu.

Parteneri principali: Boromir, Kessler, Buonavista

Articolul urmator S-a schimbat tot! Tot ce trebuie să știi despre cea de-a 10-a ediție “Vocea României”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.