Să ne fie rușine! 7 specii de animale care au dispărut complet de pe Terra din cauza acțiunilor oamenilor

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Împărtășim această planetă cu o mulțime de creaturi și, în timp ce unele trăiesc în relativă siguranță, altele au ajuns la pericolul dispariției, iar multe au dispărut complet de pe fața Pământului, doar din vina oamenilor.

Dispariția lor din cauza speciei umane s-a întâmplat în moduri diferite, unele cauze ar fi defrișările, braconajul sau ceva ce au făcut oamenii care a schimbat echilibrul natural într-o zonă anume.

Există șapte specii de animale care au dispărut complet de pe Terra, doar din vina oamenilor! Află care sunt acestea în galeria foto.

Pasărea Dodo

Pasărea Dodo

Cea mai faimoasă din listă, Dodo a fost o specie de pasăre care nu putea să zboare și care a dispărut la doar 100 de ani de la descoperirea sa. Datorită importului de pisici, câini și macaci în insulele Reunion și Mauritius din sud-vestul Oceanului Indian, pasărea a devenit o pradă ușoară pentru animalele carnivore, pe lângă vânători, iar macacii le-au mâncat ouăle păsărilor, făcându-le să dispară complet. 

Rinocerul negru din Africa de Vest

Rinocerul negru din Africa de Vest

Unii oameni erau complet convinși că cele două coarne ale rinocerului negru au puteri medicinale, astfel că aceste animale au fost braconate și vânate până când au dispărut complet. Au existat câteva încercări de protejare, dar din păcate a fost prea târziu.

Sursa foto: Pinterest

Zebra sud africană

Zebra sud africană

Acesta este un animal care seamănă cu un amestec între un cal și o zebră. Din păcate, a dispărut din cauza braconajului excesiv și, în timp ce unele exemplare au fost luate în captivitate, reprezentanții grădinilor zoologice nu știau că sunt rare, până când au dispărut complet.

Sursa foto: Pinterest

Leopardul din Zanzibar

Leopardul din Zanzibar

Considerate a fi creaturi malefice și păstrate de vrăjitoare, populația locală le-a vânat agresiv și le-a ucis pentru a alunga răul din țările lor.

Sursa foto: Pinterest

Surse foto: IStock, Pinterest

Articolul urmator La 22 de ani ca la 8, din cauza unei boli rare. Ea este fata care nu îmbătrânește

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.