Șamponul uscat duce la căderea părului - povestea care îți va da fiori

Șamponul uscat duce la căderea părului - povestea care îți va da fiori

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Pentru acelea dintre noi care au un păr cu tendințe de îngrășare, șamponul uscat este o adevărată binecuvântare. După doar două zile de la spălarea părului cu șampon normal, se văd primele semne de îngrășare. Acesta nu mai are atât de mult volum, iar firele de păr încep să se lipească între ele la rădăcină. Acesta este momentul când apelăm la prietenul nostru de nădejde, șamponul uscat.

Totuși cine ar fi crezut până acum că șamponul uscat poate avea efecte negative asupra sănătății părului nostru? Povestea pe care o veți citi mai jos ne-a fost împărtășită de Nicole Baxter, care, după mai mult timp de folosire a unui cunoscut șampon uscat pe care probabil îl aveți și voi acasă, a început să chelească.

Nicole povestește că, după ce a văzut că o anumită porțiune a scalpului a început să rămână fără păr, aceasta s-a hotărât să se ducă la doctor. Ea spune că niciodată nu i s-a mai întâmplat așa ceva, deoarece are o dietă echilibrată și nu are probleme cu stresul. De asemenea, în afară de zona care nu mai avea păr, aceasta mai avea și pete roșii și bube pe toată suprafața capului. Durerea și senzația de usturime pe care acestea i le provocau nu o lăsau să doarmă noaptea.

După ce s-a dus de urgență la spital, ea a fost diagnosticată cu alopecie areată (peladă în plăci). Deoarece trebuia să i se efectueze niște teste, doctorul a întrebat-o dacă avea vreun produs cosmetic aplicat pe păr la momentul respectiv. Nicole a răspuns că avea șampon uscat, șampon pe care îl folosește des. Din acea zi, ea nu a mai folosit produsul ei preferat. Când s-a dus după rezultatele testelor, și-a dat seama că rănile îi trecuseră de când încetase să folosească șamponul, fără să fi luat vreun tratament medicamentos.

Doctorul a fost foarte surprins când a văzut îmbunătățirea condiției scalpului și a întrebat-o ce a făcut diferit în ultimele săptămâni. Răspunsul a fost că a renunțat să mai folosească șamponul uscat. Se pare că aceasta a fost cea mai bună decizie pe care a putut să o ia. Renunțarea la șampon uscat a ajutat-o să își salveze părul și a dus la dispariția afecțiunilor ce îi provocau mari dureri.

Nicole ne sfătuiește să nu mai folosim șampon uscat dacă vrem să ne păstrăm intactă podoaba capilară și să nu mai fim leneșe atunci când vine vorba de spălatul părului. Voi ce părere aveți despre această poveste?

Articolul urmator
De la bărbierit zilnic la încredere deplină! Povestea inspiratoare a "femeii cu barbă" care are parte de iubire sinceră după ani lungi de suferință
De la bărbierit zilnic la încredere deplină! Povestea inspiratoare a "femeii cu barbă" care are parte de iubire sinceră după ani lungi de suferință
Stii sa previi caderea masiva a parului?
Incepe quiz
Stii sa previi caderea masiva a parului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.