Sărbătoare mare la români: Întâmpinarea Domnului. Ce nu ai voie să faci azi!

Sărbătoare mare la români: Întâmpinarea Domnului. Ce nu ai voie să faci azi!

Redactor Alexa Galgau

Pe 2 februarie are loc una dintre cele mai importante sărbători creștine ale acestei luni: Întâmpinarea Domnului. Aceasta marchează momentul în care pruncul Iisus a fost dus la Templu de către Fecioara Maria și Iosif, la 40 de zile de nașterea Sa. Cei trei au fost întâmpinați de dreptul Simeon, care, atunci când făcuse traducerea Pentateuhului din limba ebraică în limba greacă, a înlocuit cuvântul "fecioară" cu "femeie". Necredința sa a fost risipită în momentul când Simeon l-a văzut pe Mesia.

Află ce nu ai voie să faci de Întâmpinarea Domnului și cum poți sărbători și tu acest moment important din viața Mântuitorului.

Întâmpinarea Domnului: tradiții și superstiții

În popor, 2 februarie reprezintă Ziua Ursului, iar tradiția era de a-i unge pe cei mici cu grăsimea acestui animal, transferându-le astfel puterea lui. Copiii care erau foarte slabi și aveau o sănătate precară se însănătoșeau dacă erau dați cu această grăsime. Totodată, această sărbătoare era folosită pentru a determina și vremea din următoarea perioadă: dacă ziua era cu însorită, iarna se prelungea cu câteva săptămâni, iar dacă cerul era înnorat, acest lucru marca începutul primăverii.

Ca în cazul oricărei sărbători creștine, aceasta trebuie marcată prin rugăciune. Se spune că nu trebuie să lucrezi de Întâmpinarea Domnului, altfel te poți îmbolnăvi. Prin urmare, chiar dacă nu poți lipsi de la serviciu, astăzi nu este bine să faci treabă prin casă.

Totodată, ziua de 2 februarie este considerată una care aduce ghinion, așa că nu este bine ca o femeie să nască sau să se căsătorească în această zi.

Așadar, de Întâmpinarea Domnului, trebuie să te rogi și să nu muncești prin casă, ci să contemplezi la viața lui Iisus. 

 

Articolul urmator
Paraclisul Maicii Domnului, cea mai puternică rugăciune de mijlocire
Paraclisul Maicii Domnului, cea mai puternică rugăciune de mijlocire
Ce sarbatoare ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce sarbatoare ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.