Sărbătoare mare pe 11 octombrie pentru creștinii ortodocși! Obiceiuri și tradiții de Sf. Filip: ce să faci ca să primești tămăduirea Sfântului Apostol

Sărbătoare mare pe 11 octombrie pentru creștinii ortodocși! Obiceiuri și tradiții de Sf. Filip: ce să faci ca să primești tămăduirea Sfântului Apostol

Cristina Gherghina

În fiecare an, Biserica Ortodoxă Română, împreună cu alte milioane de creștini ortodocși, îl prăznuiesc pe data de 11 octombrie pe Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi aleși de către Sfinții Apostoli. Deisgur, creștinii ce poartă numele Sfântului, sunt sărbătoriți astăzi.

Atenție, însă, Sfântul Filimon nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol care a fost chemat în misiune de Hristos.

Sfântul Filip s-a născut în Cezareea Palestinei și a avut 6 fiice, rezultate în urma căsătoriei. Ca diacon, este cunoscut drept îngrijitor al săracilor și al văduvelor. Pe vremea prigoanei asupra creștinilor, acesta s-a mutat în Samaria, loc în care a provăduit cuvântul lui Hristos.

Toată lumea lua aminte cuvintele sale pentru că întărea provăduirea lui cu multe minuni, vindecând bolnavii și alungând toate spiritele rele care ieșeau din oameni. Prin venirea sa în acea cetate, toți cei care primeau provăduirea lui și credeau în adevăratul Mesia, nu se vindecau doar de suferințele trupești, ci și de suferințele sufletești. De aceea, se spune că este bine să te rogi azi sfântului, mai ales dacă ești grav bolnav, iar cei smeriți și curați la suflet vor fi vindecați de Sfântul Apostol Filip.

Troparul Sfântului Apostol Filip, Glasul 3

"Apostole Sfinte Filip, roagă pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre."

sfantul apostol filip

Sursă foto: Doxologia

De asemenea, Sf. Apostol Filip a mai predicat și în Azotus, unde a fost numit Arhiereu al cețății Thalles, unde și-a găsit și sfârșitul. 

Potrivit scrierilor creștine, Sfântul Apostol Filip este cel care i-a botezat pe eunucul Candachie, Simon Magu și pe regina Etiopiei.

Surse foto: Doxologia

Articolul urmator
Din ce este făcut mirul. Toți creștinii trebuie să știe asta
Din ce este făcut mirul. Toți creștinii trebuie să știe asta
Ce nota primesti in viata?
Incepe quiz
Ce nota primesti in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.