Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Sărbătoare mare pe 11 octombrie pentru creștinii ortodocși! Obiceiuri și tradiții de Sf. Filip: ce să faci ca să primești tămăduirea Sfântului Apostol

Vineri, 11.10.2019

În fiecare an, Biserica Ortodoxă Română, împreună cu alte milioane de creștini ortodocși, îl prăznuiesc pe data de 11 octombrie pe Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi aleși de către Sfinții Apostoli. Deisgur, creștinii ce poartă numele Sfântului, sunt sărbătoriți astăzi.

Atenție, însă, Sfântul Filimon nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol care a fost chemat în misiune de Hristos.

Sfântul Filip s-a născut în Cezareea Palestinei și a avut 6 fiice, rezultate în urma căsătoriei. Ca diacon, este cunoscut drept îngrijitor al săracilor și al văduvelor. Pe vremea prigoanei asupra creștinilor, acesta s-a mutat în Samaria, loc în care a provăduit cuvântul lui Hristos.

Toată lumea lua aminte cuvintele sale pentru că întărea provăduirea lui cu multe minuni, vindecând bolnavii și alungând toate spiritele rele care ieșeau din oameni. Prin venirea sa în acea cetate, toți cei care primeau provăduirea lui și credeau în adevăratul Mesia, nu se vindecau doar de suferințele trupești, ci și de suferințele sufletești. De aceea, se spune că este bine să te rogi azi sfântului, mai ales dacă ești grav bolnav, iar cei smeriți și curați la suflet vor fi vindecați de Sfântul Apostol Filip.

Troparul Sfântului Apostol Filip, Glasul 3

"Apostole Sfinte Filip, roagă pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre."

sfantul apostol filip

Sursă foto: Doxologia

De asemenea, Sf. Apostol Filip a mai predicat și în Azotus, unde a fost numit Arhiereu al cețății Thalles, unde și-a găsit și sfârșitul. 

Potrivit scrierilor creștine, Sfântul Apostol Filip este cel care i-a botezat pe eunucul Candachie, Simon Magu și pe regina Etiopiei.

Surse foto: Doxologia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Europenii să le urmeze exemplul, urgent! O româncă din China ne spune cum au reușit chinezii să treacă peste dezastru (29075 vizite)
  2. 7 moduri uimitoare prin care îngerii îți vorbesc în fiecare zi (16387 vizite)
  3. Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile (15823 vizite)
  4. O femeie ar trebui să aibă aceste 6 calități, pentru a face un bărbat să se îndrăgostească de ea (14165 vizite)
  5. Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus (10379 vizite)
  1. Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus (nota 4.9)
  2. Europenii să le urmeze exemplul, urgent! O româncă din China ne spune cum au reușit chinezii să treacă peste dezastru (nota 4.2)
  3. Lucian Mîndruță, mesaj emoționant către Patriarhul Daniel! Dacă îl ascultă, zeci de mii de vieți vor fi salvate! (nota 4.0)
  4. Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile (nota 3.7)
  5. 7 moduri uimitoare prin care îngerii îți vorbesc în fiecare zi (nota 3.7)
  1. Măsuri extreme în vremuri disperate: gestul neașteptat făcut de patronii unui magazin, după ce o femeie a tușit, în mod special, peste mâncare (0 comentarii)
  2. Stați în case! Închiderea zonelor roșii funcționează: niciun caz nou în Codogno, orășelul italian de unde s-a răspândit coronavirusul în Europa! (0 comentarii)
  3. Cât costă cel mai scump câine din lume și cum arată! (0 comentarii)
  4. Munca de acasă poate fi ușoară, chiar dacă ai copii! 5 sfaturi pentru a fi eficientă (0 comentarii)
  5. Sânge albastru: cine are această calitate și de ce (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!