"Satul lui Dumnezeu" locația din România pe care nimeni nu trebuie să o rateze

"Satul lui Dumnezeu" locația din România pe care nimeni nu trebuie să o rateze

Alida Enache

Te poți bucura vara aceasta de o vacanță de vis, într-un loc absolut superb, chiar și pe meleagurile noastre, așa că nu te grăbi să-ți rezervi un bilet de avion! Există un loc în România în care, pur și simplu, se întâmplă magie. Pe o plajă sălbatică cu nisip fin care se întinde pe aproximativ 30 de kilometri, caii încă se plimbă liberi, iar cântecele unor specii foarte rare de păsări se armonizează într-o baladă perfectă.

"Satul lui Dumnezeu" din România sau localitatea Sfântu Gheorghe se află în extremitatea estică a Deltei Dunării. Acolo, Marea Neagră și Dunărea se îmbrățișează sublim într-o oază de liniște, creând un cadru de poveste. Cu o asemenea frumusețe care dăinuie pe hotarele noastre, nici nu mai este cazul să iei în calcul o vacanță în străinătate; crede-ne pe cuvânt! În plus de asta, locația este vizitată, an de an, de turiști din toate colțurile lumii.

Imagine cu Mila 23 de la Delta Dunării

Și nici nu este de mirare, până la urmă! "Satul lui Dumnezeu" este singura așezare veche pescărească de pe ținuturile noastre care îmbină stilul tradițional cu sălbăticia în toată splendoarea sa. Mirosul de pește prăjit pe tablă, străzile nisipoase și casele acoperite cu stuf te vor face să te îndrăgostești iremediabil de această comună dobrogeană.

Dacă ești un mare iubitor de natură și dacă îți place să admiri necuvântătoarele, trebuie să știi că în localitatea Sfântu Gheorghe vei putea întâlni peste 300 de specii de păsări rare, de o frumusețe aparte. Te-ai putea împrieteni cu un pelican comun sau, de ce nu, cu cel creț, iar egretele, caii și simpaticele văcuțe vor aștepta, de asemenea, atenția ta. 

Cu siguranță că te-ai decis deja că ar fi cazul să-ți reîncarci bateriile într-un astfel de locșor unic, așa că haide să vedem cum se ajunge la "Satul lui Dumnezeu", dar și ce ai putea vizita în zonă! 

Cum ajungi la "Satul lui Dumnezeu"

Pe apă! Sătucul este localizat pe marginea brațului Sfântu Gheorghe, extrem de aproape de locul în care se varsă Dunărea în Mare, iar asta înseamnă că vei putea ajunge acolo doar cu barca.

Poți lua vaporul din:

  • Portul Tulcea (Tulcea - Sfântu-Gheorghe - 4 ore)
  • Portul Mahmudia (Mahmudia - Sfântu-Gheorghe 2 ore și jumătate)
  • Portul Murighiol (Murighiol - Sfântu-Gheorghe 2 ore)

Partea bună? După ce te-ai bucurat de o excursie liniștitoare cu barca, vei avea parte de o alta... cu căruța! În localitatea Sfântu Gheorghe, localnicii îi așteaptă pe turiști la debarcader cu taxiurile satului, faimoasele căruțe. Aceștia îți vor oferi o experiență de neuitat, fără doar și poate, căci te vor conduce la cazare cu ‘‘titicarul’’ .

Atracții turistice în "Satul lui Dumnezeu"

Ce faci după ce te-ai cazat și ți-ai lăsat bagajele? Mergi pe plajă, clar! Plaja din Sfântu Gheorghe este, cu adevărat, un paradis sălbătic. Nisipul fin îți va gâdila, pur și simplu, tălpile, în timp ce ochii tăi vor fi de-a dreptul impresionați de peisajul ce le stă în față. Cochilii de rapane, chire de mare și trunchiuri de copaci întortocheate în nisip... Iar dacă alegi să vizitezi plaja la apus sau răsărit, cu atât mai bine. Atunci se întâmplă magia!

După ce ai terminat de savurat peisajul feeric, vei vrea, cel mai probabil, să faci și o excursie pe apele Dunării. Doar mai sunt atâtea de admirat! Ei bine, în funcție de câte zile te-ai decis să petreci în inima naturii, vei putea face mai multe excursii absolut încântătoare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silvia Dinca (@silvia__dinca)

De exemplu, într-o zi ai putea pleca într-o excursie către zona Sacalin-Zătoane. Este vorba despre o peninsulă absolut spectaculoasă care poate fi admirată, din păcate, doar de la distanță. Complexul care se întinde pe 21.410 de hectare este considerat arie cu protecție specială, motiv pentru care turiștii nu pot pătrunde pe el. Chiar și așa, spectacolul pe care îl oferă chiar și de la distanță este de neegalat. Traseul durează aproximativ patru ore și vei putea vizita Cherhanaua Ciotica, Epava Tuzla și Laguna Turcească.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🤓 Tud (@sufletud)

Într-o altă zi, ai putea pleca într-o excursie de tip safari în Pădurea Caraorman, care ar putea dura toată ziua. Nu doar că te vei delecta cu o priveliște inedită, unde domnesc mândre tare lianele grecești, dar vei putea gusta, la propriu, și din savoarea zonei. Localnicii te vor aștepta în propria lor ogradă cu un prânz pescăresc cum nu ai putea găsi în altă parte. Trebuie încercată o astfel de experiență culinară, clar!

De asemenea, mai poți opta pentru o excursie până la Sulina sau la gura de vărsare a Dunării, dacă vrei să te bucuri de o experiență completă a Deltei. 

Despre delicatesele preparate după rețete vechi din "Satul lui Dumnezeu" nu mai are rost să-ți spunem nimic. Trebuie să vii aici și să te convingi de unul singur/una singură că mâncarea pescărească are un farmec aparte. 

Așa că ia-ți cartea preferată la tine, o protecție solară și pălăria de expediție și haide să descoperi liniștea, vindecarea și natura în toată splendoarea sa în "Satul lui Dumnezeu"!

Citește și: Totul despre locul din România unde se spune că soarele răsare de două ori în aceeași zi

Surse foto: iStock

Surse articol: Spynews, Turistulliber, Discoverdobrogea

Articolul urmator
Părintele Pimen de pe muntele Athos despre românii care au animale de companie: „Două mâțe în casă și 10 avorturi. O să dăm răspuns pentru toate astea în fața lui Dumnezeu."
Părintele Pimen de pe muntele Athos despre românii care au animale de companie: „Două mâțe în casă și 10 avorturi. O să dăm răspuns pentru toate astea în fața lui Dumnezeu."
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.