Schimbare uriașă în România! Mai bine de jumătate de milion de români vor avea de suferit

Schimbare uriașă în România! Mai bine de jumătate de milion de români vor avea de suferit

Cristina Gherghina

Decizia care va afecta o mulțime de români! În urma implementării unei Directive europene, transpusă şi în legislaţia din România prin Legea 201/ 2016, începând din data de 20 mai, producătorii și comercianții nu mai au voie să pună să distribuie țigări mentolate. Circa 500.000 de români sunt afectați de această schimbare, potrivit romaniatv.net.

Această decizie privește doar țigările mentolate normale. În cazul în care oamenii nu doresc să renunțe la aroma de mentol, aceștia trebuie să știe că pot găsi o alternativă în cazul țigărilor electronice sau cele care încălzesc tutunul.

Citește și Cea mai mare greşeală a fumătorului care creşte riscul de cancer la plămâni

produse care incalzesc tutunul

Cu toate că atât țigările electronice, cât și produsele care încălzesc tutunul sunt reglementate prin aceeași Directivă europeană privind produsele din tutun ca țigările clasice, europenii au decis să nu impună același set de restricții.

Prin urmare, mentolul va fi în continuare disponibil în cazul țigărilor electronice și în cel al produselor care încălzesc tutunul, pe lângă multe alte variante de arome. 

Potrivit datelor BAT, cea mai mare companie din industria tutunului din România, mai mulți români au renunțat la fumatul obișnuit și au optat pentru aceste alternative. 

"Consumatorii ne spun că doresc produse alternative la fumat care să ofere o experiență cât mai satisfăcătoare în comparație cu produsele tradiționale din tutun. Având în vedere acest lucru, am lansat recent noul glo™️ hyper, care combină cea mai avansată tehnologie de încălzire a tutunului a BAT, încălzirea prin inducție, cu un nou format al consumabilelor, care conțin cu 30% mai mult tutun comparativ cu gama KENT Neostiks™ și oferă șapte arome diferite, dintre care trei de mentol", au declarat reprezentanții companiei BAT.

Începând cu anul 2013, compania Bat a investit, la nivel global, peste 4 miliarde de dolari în dezvoltarea, producerea și comercializarea produselor care să înlocuiască fumatul tradițional. 

Surse foto: Imgur; Istock

Articolul urmator
Cum să atragi norocul în casa ta, urmând sfaturile lui Mihai Voropchievici. „Am bani, voi avea bani și cât voi trăi voi avea bani. Sunt un om bogat"
Cum să atragi norocul în casa ta, urmând sfaturile lui Mihai Voropchievici. „Am bani, voi avea bani și cât voi trăi voi avea bani. Sunt un om bogat"
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.